0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

TOMIĆ PRED BREŠU: Pojačali su se, ali mi idemo na trijumf pred svojim navijačima

Objavljeno: 10.12.18 u 22:14

Košarkaši Crvene zvezde pripremaju se za izuzetno važnu utakmicu Evrokupa, koja crveno-bele očekuje u sredu u okviru 9. kola ovog takmičenja.

Crveno-beli u dobrom raspoloženju dočekuju meč sa Brešom, nakon nastavka pobedničke serije u ABA ligi i ubedljivog trijumfa nad Zadrom u nedelju.

Ipak, sada je celokupna pažnja i priprema prebačena na Evrokup, gde Crvena zvezda sa skorom 4-4 odlučuje o svojoj sudbini, a pobeda nad italijanskom Brešom praktično ‘otvara’ vrata drugoj fazi koja startuje 2.januara 2019.godine i tu sve ekipe praktično ‘kreću od nule’.

– Ovom meču je prethodila dobro odigrana utakmica protiv Zadra. Meč sa Brešom je vrlo bitna utakmica za nas, igraćemo kod kuće, pred našim navijačima, trebalo bi da odigramo jednu dobru i kvalitetnu utakmicu i da pobedimo, započeo je svoje obračanje novinarima trener crveno-belih.

FOTO: STARSPORT

On se potom osvrnuo na prvi duel dva tima, koji je značio i prvi poraz za srpskog šampiona u Evrokupu.

– Kad bi razmišljali o prošlosti, nikada ništa ne bismo radili dobro u životu, tako da ne razmišljamo o toj prvoj utakmici. Pogledali smo delove te utakmice od tamo, sigurno je Breša jača za ovaj meč, doveli su još jednog igrača. Jaki su na bekovskim pozicijama. Mi smo krenuli da radimo na treninzima i da se pripremamo za sredu. Ne razmišljamo o ishodu ostaluh mečeva, kao ni o onome što nam sledi dalje, samo o sledećoj utakmici razmišljamo.

Crveno-beli su se vratili nakon dvonedeljne pauze ubedljivom pobedom u ABA ligi.

– Ja ne volim te pauze, po meni je bolje da ekipa ima jedan ritam i da se stalno trenira i igraju utakmice. Sa druge strane je dobro, neke igrače smo odmorili, neki su bili sa reprezentacijom i protiv Zadra smo pokazali da je sve to izgledalo pozitivno. Što se tiče igre protiv Breše, treba da nametnemo jednu agresivnu igru u oba pravca, i odbrani i napadu. Da nađemo što više lakih poena u tranziciji u kontranapadu, jer kad igraš na domaćem terenu, to je način da dobiješ utakmicu. Svi su zdravi osim Kešelja koji ima mali problem sa zadnjom ložom, dodao je Tomić.

FOTO: STARSPORT

Košarkaš kluba sa Malog Kalemegdana, Nemanja Nenadić kazao je da očekuje veoma tešku utakmicu.

– Čeka nas tvrda utakmica, ulazimo raspoloženi posle pobede nad Zadrom. Igrači su svi maksimalno skoncentrisani, znamo šta možemo da očekujemo od Breše i da bi pobedili moramo od samog starta da uđemo spremni. Iskreno očekujem veoma tvrdu utakmicu od samog starta, kao I da će ovaj naš susret odlučiti nijanse, kako bude ekipa ušla u meč. Naučili smo u Breši da 20 razlike ne znači ništa, tako da nema opuštanja ni jednog trenutka. Mi smo igrači koji bi trebalo da se nosimo sa pritiskom, spremni smo i Idemo na pobedu, rekao je Nenadić.

Utakmica između Crvene zvezde i Breše na programu je u sredu od 19 sati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter