0
Ostali sportovi

EP U RUKOMETU: Crna Gora bolja od Srbije, ništa od polufinala (VIDEO)

Objavljeno: 10.12.18 u 22:29

Rukometašice Srbije poražene su od Crne Gore rezultatom 28:27 i tako izgubile i teoretske šanse da se domognu polufinala.

Povela je Crna Gora sa 3:1 na samom početku preko Milene Raičević, Katarine Bulatović i Jovanke Radičević, dok je jedini gol za Srbiju u prva tri minuta postigla Katarina Krpež Šlezak.

Držale su Crnogorke razliku od dva gola preko Majde Mehmedović, sa druge strane Srbiju je održavala u igri Andrea Lekić, pa je u sedmom minutu rezultat bio 5:3, a u desetom minutu su imale i tri pogotka prednosti, 7:4. Tada se razigrala naša selekcija, postigle su reprezentativke Srbije pet golova (Radojević, Krpež Šlezak, Lavko, pa još dva puta Krpež Šlezak), primile dva, poravnale na 9:9, a posle promašene kontre, te gola Itane Grbić, Srbija je preko Pop-Lazić stigla do novog izjednačenja, a zatim i do vođstva, 11:10.

Na deset minuta pre kraja prvog dela Katarina Tomašević je doživela povredu čini se kolena, izneta je sa terena, pa je Srbija u nastavku meča bila bez prvog golmana.

Sjajno je igrala u tim momentima Katarika Krpež Šlezak, vezala je četiri gola, a na poluvreme su selekcije otišle rezultatom 15:12 za Srbiju.

U drugom delu – stare boljke. Iako je Srbija stigla do 17:14 u 34. minutu, ubrzo su Crnogorke poravnale na 19:19, i to sa igračem manje, potom su stigle do prednosti od 24:23, što su do kraja i sačuvale. 

Imala je Srbija napad za izjednačenje, ali je umesto u mreži nakon pogrešnog pasa lopta završila u rukama Crnogorki, pa su tako igračice Srbije ostale na samo dva boda pred poslednji duel protiv Francuske, a Crna Gora ima četiri i boriće se za plasman u polufinale.

Briljirala je Krpež Šlezak za 12 golova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter