0
Evropske lige

PREMIJER LIGA: Gvardiolina mašina ponovo zaribala – Čelsi nokautirao šampiona! (VIDEO)

Objavljeno: 08.12.18 u 20:23

Onda kada je malo ko očekivao, Mančester siti je stao – Čelsi je na ‘Stamford bridžu’ slavio veliku pobedu u derbiju Premijer lige rezultatom 2:0 (1:0).

‘Ostrvo’ je pričalo samo o ovoj utakmici i mnoge analize koje su rađene najavljivale su gotovo da Mančester siti ne može da izgubi, da svakog rivala u Premijer ligi kontroliše na sredini terena i da iz tog poseda, što je odlika Gvardiolinih timova, dolazi do pobede.

Tako je i počeo meč. Igrači Čelsija gotovo da nisu dotakli loptu u prvih pet minuta i veći deo prvog poluvremena provodili su na svojoj polovini, ali ni ‘građani’ nisu ozbiljnije pretili golu ‘plavaca’.

A onda je u poslednjem minutu prvog dela meča jedan momenat sve preokrenuo. Napad Čelsija počeo je dugačkom dijagonalom Davida Luiza na desnu stranu ka Pedru, pa ju je on poslao ponovo na levu stranu ka Vilijanu, koji je centritao loše, ali je onda lopta došla do Azara koji je poslao na penal Kanteu i ‘čovek sa troduplim plućima’ ju je zakucao pod prečku Edersona.

Timski gol u kom su učestovali svi, a u kom su maksimalno iskorišćene slabe tačke odbrane Sitija.

To je Čelsiju dalo dodatna krila, te su u nastavku leteli po terenu, a izabranici Pepa Gvardiole sve više pogubljeni i nervozni. Prednjačili su Liroj Sane i njegova izmena večeras Gabrijel Žesus, koji ništa nisu doprineli napadu gostiju.

Kazna je stigla u vidu gola Davida Luiza u 78. minutu, kada je maestralno skočio posle kornera sa leve strane i pogodio dalji ugao gola Edersona.

Bum i kraj, šampion je na kolenima!

Premijer liga, 16. kolo:

Subota

Bornmut – Liverpul 0:4 (0:1)
(Salah 25, 48, 77, Kuk 68pen)

Arsenal – Hadersfild 1:0 (0:0)
(Toreira 83)

Barnli – Brajton 1:0 (1:0)
(Tarkovski 40)

Kardif – Sautempton 1:0 (0:0)
(Paterson 74)

Mančester junajted – Fulam 4:1 (3:0)
(Jang 13, Mata 28, Lukaku 42, Rašford 82 – Kamara p. 67)

Vest Hem – Kristal Palas 3:2 (0:1)
(Snodgras 48, Ćićarito 62, Anderson 65 – MekArtur 6, Šlup 76)

Čelsi – Mančester siti 2:0 (1:0)
(Kante 45, Luiz 78)

20.45 Lester – Totenhem

Nedelja

17.00 Njukasl – Vulverhempton

Ponedeljak

21.00 Everton – Votford

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter