0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Košarkaška ‘klinika’ Marinkovića, oseća se Trikijerijeva ruka – velika pobeda Partizana u Laktašima! (VIDEO)

Objavljeno: 08.12.18 u 18:45

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu u Aleksandrovcu rezultatom 97:84 u 10. ABA j.t.d. lige.

Poslednjih sezona često je dvorana u Laktašima bila ‘neosvojiva tvrđava’ za crno-bele, čak i kada je Igokea imala mnogo skromnije sastave od aktuelnog. Međutim, večeras smo videli neki novi Partizan, gde se jasno video uticaj rada Andree Trinkijerija.

Italijan je poznat po forsiranju tranzicije i igre na ‘koš više’, a upravo tako je ‘parni valjak’ večeras delovao. Druga stvar koju je promenio, a uticala je na prvu, bilo je ‘buđenje’ Vanje Marinkovića i njegova večerašnja košarkaška rapsodija.

U prvoj četvrtini Partizan je ubacio 30 poena, što njegovi navijači dugo nisu videli na gostujućem terenu, a sredinom druge deonice već su imali i plus 14 na krilima Radeta Zagorca.

(Izvor: youtube / ABA j.t.d. liga)

Ipak, ponovo su dozvolili oscilacije u igri i pali su u ritmu, što je rezultovalo drastičnom smanjenju zalihe i samo minus tri na poluvremenu kada je rezultat na semaforu glasio 44:47.

Često kažu da je u košarci ključna treća četvrtina, a u njoj su ponovo zablistali Trinijerijevi ofanzivci. Pre svih pomenuti Marinković koji je u tim momentima zasuo koš Aleksandrovčana i doneo svom timu ključnu razliku.

Partizan je ponovo otišao na dvocifrenu razliku i, ovog puta, Trinkijeri nije dozvolio opuštanje niti pad ritma. O tome najviše svedoče krajnjih 97 postignutih poena.

Meč je kao ubedljivo najefikasniji igrač završio Vanja Marinković sa 28 poena i šutem za tri poena 6/8, a pratio ga je Džok Lendejl sa 17 i Rade Zagorac sa 15 poena.

U poraženom taboru istakli su se Adamović sa 19 i Vilijams sa 18 koševa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter