0
AdmiralBet ABA Liga

NOVA ŠANSA: Crnogorsko krilo pojačalo Zadar

Objavljeno: 05.12.18 u 14:40

Košarkašima Zadra predstoji grčevita borba za opstanak u ABA ligi, a za nju je bilo potrebno dovesti pojačanja.

Od pobede nad Partizanom ekipa Zadra je ‘upisala’ još dva trijumfa i pobegla je sa dna tabele, ali je samo jedna pobeda deli od poslednjeg mesta na tabeli. Zato su na Jadranu rešili da se pojačaju kako bi pobegli iz opasne zone, a možda se uključili i u borbu za poziciju ‘četiri’.

Da bi se to dogodilo bilo je potrebno dovesti pojačanja, a prvo je crnogorski košarkaš Vladimir Dašić. Reč je o 30-godišnjem krilu koje je prošle godine igralo za AEK iz Larnake. Tačnije, Crnogorac trenira sa Zadrom, a očekuje se da ubrzo potpiše ugovor.

– Ako sve prođe dobro, nadam se da ću postati deo tima i pokazati ono što najbolje znam da radim. Uradio sam sve da bih se posle povrede vratio na teren i u takmičarsku formu – rekao je Dašić u intervjuu za ‘Sport klub’.

Kako kaže sada je spreman da pokaže sav svoj potencijal.

– Spreman sam da krenem od nule, da se nametnem i izborim mesto u ekipi. Muči me to što nisam pokazao ni 30 odsto onoga što mogu. Ponovo se osećam kao u detinjstvu, kada mi je košarka bila sve u životu – rekao je Dašić.

Vladimir Dašić je karijeru počeo u podgoričkoj Budućnosti, kasnije je igrao za Real Madrid, Gran Kanariju, Lotomatiku iz Rima, Olimpiju, Bešiktaš, Metalac iz Valjeva, Al Ahli iz Dubaija i AEK iz Larnake. Sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore bio je juniorski šampion sveta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter