0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MIRKOVIĆ OTVORENO: O odluci da prekine izjavu u Lučanima i najvećem problemu Partizana

Objavljeno: 04.12.18 u 12:21

Trener Partizan Zoran Mirković u mnogo boljem raspoloženju je bio na konferenciji uoči duela protiv Zemuna nego nakon subotnjeg duela protiv Mladosti u Lučanima.

Tada je šef struke Partizana odustao od izjave za ‘ArenaSport’ u pola rečenice, a tri dana kasnije smatra da je dobro što je tako postupio.

– Sada je dobra situacija. Znate kako, završila se utakmica i kada si preplavljen emocijama i kada nemaš šta pametno da kažeš, bolje da se odćuti – rekao je Bata.

O sutrašnjem protivniku Zemunu ima samo reči hvale, uz jednu zanimljivost.

– Zanimljivo da nam je ovo treća utakmica protiv Zemuna u sezoni i što je još zanimljivije, to je njima treći trener. Težak zadatak je da pripremimo utakmicu, to jesu skoro isti igrači, ali je druga, odnosno, treća ideja. Zemun je čvrsta ekipa, u poslednje dve utakmice sa Švabom (Dejanom Đurđevićem) nisu primili gol. Igraju takmičarski i imaju dosta dobrih igrača, da se ne ponavljam. Imaćemo težak zadatak. Uvek je teško da u kratkom vremenskom periodu pobedite tri puta. Mi smo svesni toga, a ima i novina u njihovom sastavu i samoj ideji trenera. Siguran sam da im neće biti baš monotono – rekao je Mirković.

U sastavu neće biti Marka Jankovića.

– Marko nije spreman za sada, a sačekaćemo izveštaj doktora pre treninga za ostale igrače. Janković je važan igrač za nas i našu ekipu i sigurno će nam nedostajati. Ako se vratite i na period posle Bešiktaša, kada je takođe bio povređen, isto smo teško igrali i stvarali šanse bez njega. Ne zna se koliko će pauzirati, ali povreda iziskuje mirovanje, a ni to nije garancija. Uvek je tu poslednja opcija da se operativno otkloni – rekao je Mirković i dodao da ga raduje što se vratio Zoran Tošić.

– Videćemo da li će Bambi početi. Nikada nismo pričali pre utakmice. Svima nam je drago da se Bambi vratio i da može da pomogne ekipi – rekao je Mirković.

Istakao je šta je trenutno najveći problem Partizana.

– Efikasnost. Mi smo u Lučanima kontrolisali meč, imali ‘iks’ kornera i prekida, dosta toga se dešavalo pred golom Mladosti, ali nismo iskoristili.

Sa druge strane, Partizan ima najbolju odbranu u ligi.

– Logično je da me to raduje, ali kad ne primite gol, a ne date ga istovremeno, rezultat je nezadovoljavajući – podvukao je Mirković.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter