0
Evropske lige

BACIŠ BANANU, PA ODEŠ U ZATVOR: Navijač Toetnhema gađao Obamejanga, pa završio ‘iza rešetaka’

Objavljeno: 03.12.18 u 11:16

Najjače lige na starom kontinantu, a pre svih krovne organizacije UEFA i FIFA godinama se bore protiv rasizma u fudbalu.

I pored toga, često možemo videti neke poteze koji ne priliče sportu.

Tako je bilo i minulog vikenda, kada je jedan od navijača Totenhema bacio koru od banane na napadača Arsenala Pjera Ejmerika Obamejanga, tokom londonskog derbija, koji je pripao ‘topdžijama’ rezultatom 4:2. Fudbalski savez Engleske odmah je pokrenuo disciplinski postupak protiv kluba, a policija je uhapsila izgrednika.

Obamejang je je prvi od dva pogotka sinomć postigao sa bele tačke, a onda je proslavio pred navijačima protivničkog tima. Oni su to shvatili kao provokaciju, a kamere su zabeležile da su ga oni gađali raznim predmetima, pa i korom od banane. Pomenuti snimak korišćen je kako bi se utvrdio identitet napadača. Policija je nakon meča saopštila da je uhapšeno sedam lica, od kojih su barem dva navijači ‘topdžija’, koji su palili dimne bombe.

– Takvo ponašanje je nedopustivo, navijač koji je bacio koru od banane biće sankcionisan, zabranićemo mu pristup stadionu, stoji u saopštenju Totenhema.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter