0
Fudbal

ŠEVČENKO OBJEKTIVNO: Dobili smo Srbiju, najjači tim iz trećeg šešira

Objavljeno: 02.12.18 u 15:19

Kao i Srbija, i Ukrajinci nisu igrali na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, te je želja povratak na ovo veliko takmičenje.

Mesta su dva iz nađe kvalifikacione grupe, a pored pomenute dve selekcije, tu su još tri, od kojih je jedna aktuelni šampion Evrope.

Selektor Ukrajince Andrij Ševčenko smatra da je njegov nacionalni tim imao najmanje sreće kada je rival iz trećeg šešira u pitanju.

– Verovatno smo dobili najjači mogući tim iz trećeg šešira, Srbiju. Takođe, šampiona Evrope. Ali i mi imamo veoma jak tim. Pokušaćemo da rešimo naš problem, izjavio je Ševčenko.

Akcenat na Orlove bacio je i reprezentativac Ukrajine Oleksandr Karavajev.

– Neću reći da je ovo bio dobar žreb. Portugal je prvak Evrope, oni su među najjačim reprezentacijama. Srbija je takođe veoma jaka, tako da će biti teško protiv njih. Što se Litvanije i Luksemburga tiče, u modernom fudbalu čak i slabije rangirane reprezentacije mogu da otkinu poene od jačih, rekao je vezista Zorje za ‘Futbol 2’.

Portugalci u našoj grupi imaju ulogu favorita, na njima je da je opravdaju.

– Za dva mesta koja viode dalje konkurišu tri tima, a jedan od njih je upravo Portugalija. Tačno je, izbegli smo Nemce, međutim, može da se kaže i da su oni izbegli nas. I Ukrajina i Srbija su teški rivali, potvrdili su to prvim mestima u svojim grupama Lige nacija. Ukrajina uvek može da vam napravi gomilu problema. Generalno, reč je o dve selekcije u usponu. Neće biti lako ni sa Litvanijom, ni sa Luksemburgom, napreduju krupnim koracima. Teška je grupa, međutim, Portugalija mora da spremno dočeka početak kvalifikacija, poručio je selektor Portugalaca, Fernando Santoš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter