0
Fudbal

OVO SE NE VIĐA ČESTO: Ima nešto u fudbalu i do srca (VIDEO)

Objavljeno: 02.12.18 u 13:46

Nismo navikli da vidimo ovakve scene, ali je fudbaler Flamenga Lukaš Paketa pokazao da u fudbalu nije sve samo biznis – ima nešto i do srca.

Paketa je u Flamengo stigao 2007. godine, kao desetogodišnjak. za prvi tim je debitovao devet godina kasnije, i od te 2016. je čak 89 puta nosio dres voljenog kluba.

Nije stigao Paketa da stekne status legende kluba za te dve godine, ali jeste postao prava ikona kao momak koji je fanatičnim radom i zalaganjem postao nosilac igre voljenog Flamenga.

A onda je usledio poziv koji se ne odbija – iste boje dresova, ali lokacija kluba je daleka Italija, tačnije Milano.

Iako srećan jer će dobiti priliku da se nadmeće sa najboljima i da se razvije u možda budućeg nosioca igre reprezentacije Brazila i nekog novog Milana, Paketa nije ipak uspeo da sakrije tugu jer iza sebe ostavlja poglavlje dugo 11 godina.

Svoj 89. meč odigrao je protiv Atletiko Paranensea (poraz 2:1), a po poslednjem sudijskom zvižduku pao je na travu i počeo neutešno da plače.

Nema sumnje da će uskoro te suze zameniti radosti u dresu rosonera, ali ipak će trava brazilskog stadiona koji nosi ime slavnog novinara i pisca Marija Filja ostati zauvek obeležena možda i poslednjim pravim dečačkim suzama jednog momka koji pravi iskorak ka svetu u kom emocije praktično ne postoje.

A, složićete se, savršenije mesto za oproštaj od kluba nego što je Marakana ne postoji.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter