1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020: Najbolji fudbaler sveta stiže u Beograd, tu nije kraj muka!

Objavljeno: 02.12.18 u 12:42

Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će 2020. godine biti održano u 12 zemalja „starog kontinenta“.

Na turniru će učestvovati 24 ekipe, a učesnike će dati kvalifikacije u kojima učestvuje 55 nacionalnih timova.

Po prvi put od 1976. godine i turnira čiji domaćin je bila Jugoslavija nijedna selekcija nije automatski obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo, pa će tako i šampion Portugal, ali i zemlje domaćina (Azerbejdžan, Nemačka, Italija, Rusija, Danska, Mađarska, Holandija, Irska, Rumunija, Škotska, Španija i Engleska) svoje mesto morati da izbore kroz kvalifikacije.

Početak kvalifikacija zakazan je za 21. mart 2019. godine, dok bi poslednji meč trebalo da bude odigran 31. marta 2020. godine.

Srbija je žreb dočekala u trećem šeširu, zajedno sa Slovačkom, Turskom, Republikom Irskom, Severnom Irskom, Škotskom, Norveškom, Finskom, Bugarskom i Izraelom.

Podsećamo, ukoliko naša selekcija ne uspe da se plasira direktno kroz grupu, imaće priliku da se Evropskog prvenstva domogne kroz plej-of C divizije Lige nacija.

Plasman će kroz kvalifikacije obezbediti po dve najbolje plasirane selekcije u deset grupa koje su nazvane abecedom od A do J.

Selekcija Srbije će do završnog turnira pokušati da se domogne kroz grupu B, koju čine:

Portugal
Ukrajina
Srbija 
Litvanija
Luksemburg

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter