0
Extreme

BOKS: Vajlder odbranio WBC titulu protiv Tajsona Fjurija

Objavljeno: 02.12.18 u 13:24

Američki bokser Dionte Vajlder odbranio je titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji, u WBC verziji, pošto je meč sa Britancem Tajsonom Fjurijem u Los Andjelesu završio nerešenim rezultatom.

Meč u Los Andjelesu završen je u 12 rundi, a sudije su bodovale 115:111 za Vajldera, 114:110 za Fjurija i 113:113.

Fjuri je bio bolji tokom većeg dela meča, ali je u prvo bio u nokdaunu u devetoj, a zatim i u 12. rundi posle čega je ipak uspeo da ustane i privede meč kraju.

– Mi smo u stranoj zemlji. Bio sam na podu, ali verujem da sam dobio ovu borbu. Pokazujem potpuni profesionalizam. Biće revanš 100 odsto. Mi smo dva velika šampiona. Ja i ovaj čovek ovde smo dva najbolja teškaša na planeti“, rekao je Fjuri.

Obojica su ostali neporaženi, Vajlder ima skor od 40 pobeda i jednog remija, a Fjuri od 27 pobeda i jednog remija.

– Nadam se da sam vas učinio ponosnim, nakon što sam skoro tri godine bio van ringa. Došao sam ovde i dao sam sve od sebe. Borio sam se sa depresijom, anksioznošću, razmišljao sam i o samoubistvu, ali želeo sam da pokažem svetu da je moguće. Bio sa na korak od samoubistva, ali sam se vratio, rekao je Fjuri.

Vajlder je sačuvao šampionski pojas, a Fjuri je ostao nezvanični linealni šampion teške kategorije.

– Pružili smo sve što smo imali. Mi smo najbolji na svetu. Poštovanje je uzajamno. Kada imaš dvojicu ratnika, dobiješ sjajnu borbu. Mi smo to dokazali i spreman sam da to ponovo uradim, rekao je Vajlder.

Meč je privukao brojne holivudske zvezde i sportiste u Stejpls centru, medju kojima i glumca Čedvika Bozmana, fudbalera Zlatana Ibrahimovića i bivšeg košarkaša Šekila O’Nila. Tu su bili i bokseri Genadij Golovkin i Migel Garsija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter