1
Fudbal

OGNJEN VRANJEŠ: Guroviću su tražili da sakrije ‘Čiču’ i nije hteo, zato i vojvoda ostaje na mojoj ruci!

Objavljeno: 01.12.18 u 12:06

Velika prašina podigla se u Bosni i Hercegovini posle objavljivanja slike nove tetovaže defanzivca Ognjena Vranješa na kojoj je četnički vojvoda Momčilo Đujić.

Jedna tetovaža napravila je zemljotres na Balkanu. Reprezentativcu Bosne i Hercegovine stižu pretnje smrću od stanovnika ove zemlje muslimankse veroispovesti. Takođe, kaznu bivšem fudbaleru Crvene zvezde sprema i FS BIH, dok se reakcija selektora Roberta Prosinečkog čeka. Ipak, prvi se oglasio Ognjen Vranješ.

– Da li bi bilo bitno šta nosim na svom telu da sam konobar ili prodavac paprika na pijaci, da igram treću ligu BiH, da nisam Ognjen Vranješ? Sećate li se košarkaša Milana Gurovića i zabrane nastupa u Zagrebu zbog tetovaže još jednog istorijskog velikana Draže Mihailovića? Tražili su da bude pokrivena, što Gurović nije ni pomislio da uradi. Tako i vojvoda ostaje na mojoj ruci, dok je ruka na meni, a ja vam nisam kriv i ne mogu vam pomoći ako vas zanima moj privatni život – reako je Ognjen Vranješ, a preneo ‘Informer’.

Stameni štoper je dodao da on nije kriv što je Bosna i Hercegovina sastavljena od dva entiteta i što te podele postoje.

– Nisam ja taj koji je kriv što je BiH sastavljena od dva entiteta. Niti sam ja kriv što na toj teritoriji imamo tri vere i tri nacije, što su narodi zavađeni i žive u siromaštvu, pa je prag tolerancije odavno ispod nule. Svi vi kojima smeta tetovaža Momčila Đujića imate problem sa sobom – rekao je Vranješ.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je potom pokušao da objasni ko je zapravo vojvoda Momčilo Đujić.

– Vojvoda Đujić je, pre svega, bio svešteno lice. Kad je moj narod stradao, on se suprotstavio. Za mene i ceo srpski narod vojvoda Đujić je heroj i simbol otpora prema neprijatelju i niko mi ne može uzeti pravo na takav stav. A ja poštujem sve one koji sa svojim telom rade šta žele, jer su odgovorni samo sebi i gospodu.

Na kraju je bilo reči i o dvostrukim aršinima.

– Da ne pripadam ovom narodu, pitam se da li bi se neko drznuo da blati mene i istorijsku ličnost. Zašto se nacionalizam drugačije kategoriše kad je u pitanju manjinski narod u odnosu na imperatorske nacije? Mnoge istorijske ličnosti su sa svojom vojskom osvajale države i milioni su pred njima nestajali, pa to nikom ne smeta – zaključio je Vranješ.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter