0
Ostali sportovi

FOTO: BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE

FINALE ZA KRAJ: Ruska boks armada dominira ‘Zlatnom rukavicom’

Objavljeno: 30.11.18 u 16:25

Odavno u Nišu i Srbiji jedan sportski spektakl nije pobudio takvo interesovanje publike i sportske javnosti kao turnir ‘Zlatna rukavica’ koji se održava ovog vikenda u ‘Čairu’.

Ova 61. ‘Zlatna rukavica’ po redu okupila je boksere iz 25 zemalja iz celog sveta i preko 80 boksera, među njima i goste iz Rusije, koji su se zajedno sa selekcijom Srbije spremali za ovo takmičenje. Zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Niša ulaz je besplatan za sve ljubitelje plemenite veštine.

Finale je na programu 1. decembra 2018. sa početkom od 19 časova u niškom ‘Čairu’ uz direktan televizijski prenos na Areni sport.

Veliko interesovanje publike privlači prisustvo legendi bivše Jugoslavije, velikana ringa koji čine žiri ovog takmičenja: Mirko Puzović, Dragomir Vujković, Ace Rusevski, Milivoj Labudović, Tadija Kačar, Fazlija Šaćirović i Miodrag Perunović.

Posebno interesovanje pobudio je nastup ruske reprezentacije, trenutno najbolje selekcije na svetu, koji diminiraju ovim takmičenjem, a potvrda tome je što će se u finalu 61. ‘Zlatne rukavice’ boriti sedam boksera iz najveće zemlje na svetu.

U kvalifikacijama teškaši su oduševili nišku publiku, a najbolji srpski teškaš Vladan Babić je izborio nastup u finalu uz Dušana Janjića koji boksuje uvodni meč finala (kategorija do 52 kg) protiv Marokanca Jasina Bendada.

Nedelja koja je na isteku bila je u znaku boksa u Nišu. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović upriličio je prijem za boks selekcije Srbije i goste iz Rusije i uručio zlatnike ‘Konstantin’ selektorima Tomislavu Antelju i Aleksandru Lukijanovu.

Finalne borbe (1. decembar 2018. od 19 časova, ‘Čair’, uživo prenos TV Arena):

(52 kg) Dušan Janjić (SRB) – Yassine Bendadda (MAR)

(56 kg) Abdelaziz El Madyny (MAR) – Alex Guzej (SLO)

(60 kg) Shamil Ascerov (RUS) – Arsak Tomvasian (RUS)

(64 kg) Abdelhaq Nadir (MAR) – Hadi Srour (NOR)

(69 kg) Ivan Stupin (RUS) – Iurii Osipov (RUS)

(75 kg) Dmitrii Grinkov (RUS) – Rasul Aliev (RUS)

(91 kg) Dmitrii Cosciug (MDA) – Aleksei Zobni (RUS)

(+91 kg) Evans Keddy Agnes (SEY) – Vladan Babić (SRB)

Još jedan lep događaj obeležio je ovu boks nedelju u gradu na Nišavi. Dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Niš Prof. dr Milovan Bratić je u ime ove institucije potpisao Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između ove ustanove i Bokserskog saveza Srbije, koga je zastupao Nenad Borovčanin, predsednik Saveza. Nakon potpisivanja ugovora, Nenad Borovčanin je studentima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, održao predavanje u kome je govorio o istorijskim aspektima boksa i prednostima bavljenja ovim plemenitim sportom.

Nakon odgovaranja na postavljena pitanja, Nenad Borovčanin je pozvao prisutne da prisustvuju 61. finalu tradicionalnog međunarodnog bokserskog turnira ‘Zlatna rukavica’ u ‘Čairu’.

FOTO: BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter