0
Evroliga

EVROLIGA: Bajern se raspao u Tel Avivu, CSKA u Madridu ‘oteo’ Realu prvo mesto (VIDEO)

Objavljeno: 29.11.18 u 22:51

Tim Dejana Radonjića deklasiran je od strane Makabija, dok je u derbiju vrha Evrolige CSKA slavio pobedu u Madridu protiv Reala.

Ako se u obzir uzme da je Bajern oborio negativan rekord Evrolige tako što je tek u 17. minutu uhvatio prvi defanzivni skok, onda je jasno zbog čega su prilično lako izgubili od, večeras, vrlo raspoloženog Makabija.

Dok je ‘ponos Izraela’ rešetao, gosti iz Minhena nisu uspevali da se povežu i to je dovodilo do konstantnog porasta razlike u rezultatu.

Ni kada je Makabi usporio u trećoj deonici, Bajern nije iskoristio da se značajnije približi, pa je na kraju poražen sa 24 poena razlike.

Najefikasniji igrač meča bio je košarkaš Bajerna Derik Vilijams sa 15 poena, dok je u pobedničkom taboru Majkl Rol imao 14 koševa.

Od srpskih igrača, Vladimir Lučić imao je 11, Stefan Jović šest poena, a Nemanja Dangubić za 3:40 na parketu nije popunio nijednu statističku kolonu.

U poslednjem meču dana, ujedno i derbiju koji bi doneo lidera Evrolige, CSKA je slavio trijumf nad Realom u meču bez dvojice prvih plejmejkera, obojice Španaca – na jednoj strani nije bilo Serhija Ljulja, dok za Moskovljane nije igrao Serhio Rodrigez.

CSKA je fantastično otvorio utakmicu i sa 7:0, a onda i 15:3 imao vođstvo koje je nestalo već u drugoj četvrtini. Real je na krilima Fakunda Kampaca preokrenuo i na poluvremenu vodio sa 41:38.

Međutim, ‘Armejci’ su odigrali fantastičnu treću četvrtinu u kojoj su postigli 29 poena, a najviše je ‘rešetao’ izuzetno raspoloženi Kori Higins.

To je i donelo prevagu, pošto u vrlo nervoznoj završnici Real nije uspeo da se konsoliduje i još jednom preokrene rezultat.

Najefikasniji igrač ovog susreta bio je Kori Higins sa 24 poena, 18 je imao Vil Klajburn, a Nando de Kolo 15. U timu Reala Fakundo Kampaco je imao 23, a Rudi Fernandez 18.

Evroliga, 10. kolo:

Četvrtak

Darušafaka – Gran Kanarija 71:75
Žalgiris – Armani Milano 83:78
Makabi Tel Aviv – Bajern 95:71
Real Madrid – CSKA Moskva 88:93

Sreda

18.00 Himki – Panatinaikos
18.30 Anadolu Efes – Baskonija
20.30 Olimpijakos – Budućnost
21.00 Barselona – Fenerbahče

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter