0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DEKO OTKRIO: Želim saradnju sa Partizanom! (VIDEO)

Objavljeno: 27.11.18 u 19:05

Legendarni portugalski fudbaler sada je u menadžerskim vodama i nada se da ova poseta Humskoj neće biti poslednja.

Bivši as Porta, Barselone, Čelsija i reprezentacije Portugalije je tokom celog vikenda bio gost Partizana i tom prilikom video kako se radi na SC ‘Teleoptik’, u nadaleko poznatoj omladinskoj školi, a prisustvovao je i meču Superlige Srbije protiv Dinama iz Vranja.

– Imam neke prijatelje u Beogradu, i prvi razlog je da posetim njih. Sada radim sa fudbalerima, agent sam mnogim igračima, a Partizan je jedan od velikih klubova, koji ima mnogo talenata, ima mnogo fantastičnih igrača. Srbija je inače i fudbalska zemlja i zato sam i ovde. Predsednik Milorad Vučelić i direktor kluba Miloš Vazura, kao i celo rukovodstvo su me ljubazno primili, ovo je prva poseta, verujem ne i poslednja. Nadam se da ćemo raditi nešto zajedno, sada sam tu da bih video kako se ovde radi – rekao je Deko za ‘Novosti’.

Iza sebe ima veliku karijeru koju je završio 2013. godine, ali je ostao u fudbalu.

– Stvorio sam kompaniju u kojoj su igrači i njihovi agenti. Tu su igrači iz Brazila, Portugala, ima mladih igrača, ima velikih koji igraju po Evropi. Vratio sam se u Portugal s porodicom pre dve i po godine, a imam i kuću u Brazilu i puno putujem, pokušavajući da budem u fudbalu na drugačiji način.

– Ne, ne želim da budem trener. Otkad sam prestao da igram, bilo mi je jasno da volim da radim sa igračima i da budem povezan sa klubovima, to su drugi aspekti fudbala. Svi znaju čime žele da se bave i poštujem to, ali ne želim da budem trener. Meni je, u ovom trenutku, sve savršeno jasno – pojasnio je Deko.

Prisetio se i čuvene 2003. godine, kada je prvi put bio u Humskoj kao fudbaler Porta u meču protiv Partizana u Ligi šampiona.

– Sećam se da je Partizan imao fantastičan tim i da je naša grupa bila izuzetno teška, bili su tu Real Madrid, Olimpik iz Marseja i Partizan. Kad se sve to uzme u obzir, Partizan je bio veoma dobar i bilo je dosta teško igrati u Beogradu. Bilo je tu veoma dobrih igrača, jedan od njih je bio sportski direktor Iliev, a mislim da jedan od njih i dalje igra i da je kapiten – ‘vraća film’ slavni Portugalac.

(Izvor: youtube / Danas Conference Center)

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter