0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SJAJNE VESTI ZA REPREZENTACIJU SRBIJE: Aleksandar Đorđević obradovao naciju!

Objavljeno: 26.11.18 u 17:31

Košarkaši reprezentacije Srbije okupili su se danas kako bi započeli pripreme za mečeve protiv Izraela 30. novembra i Grčke tri dana kasnije u okviru kvalifikacija za Mundobasket.

Đorđević je na konferenciji za medije istakao da će se se u dresu nacionalnog tima naći Stefan Jović, Vladimir Lučić (Bajern Minhem) i Vasa Micić (Anadolu Efes), ali nije Đorđević uspeo da dovede sve koje je želeo:

– Milutinovsmo probali da dovedemo za meč sa Grčkom, razgovarao sam sa Dejvidom Blatom više puta, ali nisu želeli da ga puste iz Olimpijakosa jer tri dana posle naše utakmice sa Grcima oni igraju u Kaunasu.

Što se tiče meča sa Izraelom

– Dve veoma teške utakmice u novom prozoru… Po mom mišljenju, najteži prozor do sad, ali glupo je vraćati se na stare priče. Sigurno da nam povrede i klupski rapsoredi otežavaju mnogo, nije lako ni igračima. Košarka je igra automatizma, pobednička ne trpi greške, a one se ispravljaju uigranišću. Mi za to nemamo vremena, pa je teško pružiti najbolje partije svaki put. Ali, nema izgovora! Idemo da probamo da pobedimo, prvo u Izraelu gde će biti veoma teško. Izrael teško gubi, imaju hemiju, dobre atlete, dobru organizaciju od Blata i Mekela, ambijent… Po našim kalkulacijama, meč sa Izraelom u sledećem prozoru bi mogao da bude odlučujuć. Na nama je da probamo da to izbegnemo i da rešimo pre utakmice sa njima u Beogradu, i tako rešimo ove teške kvalifikacije.

O Radetu Zagorcu

– On ima problem sa povredom nosa. Dogovorili smo se još u Trentu, kad sam gledao Partizan da bude ponovo sa nama jer mu je potrebno reprezentativno iskustvo. Potrebno je da oseti da je deo ove priče, a koliko će moći da nam pomogne videćemo kad sagledamo zdravstveno stanje. Što se ostalih tiče, većina ima neke male povrede i upale, ali to je normalno. Znaju da se nose sa tim, profesionalci su, dodao je Đorđević.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter