0
Američki fudbal

NFL: GB ‘troši’ Rodžersa, Filadelfija ostaje u trci

Objavljeno: 26.11.18 u 19:37

Utakmice 12. nedelje NFL šampionata dale su nekoliko odgovora na stara, ali su otvorile i neka nova pitanja.

Nju Ingland predvođen Tomom Brejdijem bez većih problema je stigao do pobede nad Njujork Džetsima 27:13 i praktično obezbedio prvo mesto u diviziji sa skorom 8-3, pošto Majami nakon poraza od Indijanapolisa ima 5-6, pa je Petsima dovoljna pobeda nad Minesotom naredne nedelje, a ukoliko četa Bila Beličika ne uspe u tome, nedelju dana kasnije moći će u direktnom duelu u Majamiju da obezbede plasman u doigravanje.

(Youtube/NFL)

Nadu da može do čuda i plasmana u postsezonu održali su Filadelfija Iglsi pobedom nad Njujork Džajantsima 27:24 pogotkom Džejka Eliota za tri poena 22 sekunde pre kraja. Džajantsi su sjajno ušli u meč, mada bi situacija bila mnogo drugačija da Filadelfija prvo nije dopustila konverziju trećeg dauna u prvom napadu kada je mogla da preuzme loptu, a potom i da nije tačdaun Džoša Adamsa poništen zbog prekršaja koji je napravio Džejson Kelsi, da bi „šlag na torti“ bilo prestrogo dosuđeno „ofanzivno ometanje“ Alšonu Džefriju u situaciji kada je Iglse doveo nadomak end zone. Umesto 14 poena Filadelfija je oba puta pantovala, pa je na poluvremenu Njujork imao prednost 19:11 zahvaljujući fantastično Šakonu Berkliju, dok je sa druge strane Zak Erc prednjačio kod Iglsa. U drugom delu meča odbrana Filadelfije je zaigrala mnogo bolje, pa su preko Adamsa i Eliota uspeli da dođu do važne pobede. Ukoliko naredne nedelje savladaju Vašington, a Dalas izgubi od Nju Orleansa, Iglsi mogu, uprkos katastrofalnim partijama ove sezone, do prvog mesta u diviziji.

(Youtube/NFL)

Grin Bej Pekersi su porazom od Minesota Vajkingsa šanse za plasman u doigravanje sveli na minimum, uprkos relativno lakom rasporedu do kraja, pa se čini da će Aron Rodžers i ove godine borbu za trofej Vinsa Lombardija gledati sa strane.

(Youtube/NFL)

U direktnom duelu pretendenata za plej of Sijetl je uspeo da savlada Karolinu i sa 30:27 napravi veliki korak ka mestu u takozvanoj „vajld kard“ rundi.

(Youtube/NFL)

NFL, 12. nedelja

Četvrtak
Detroit – Čikago 16:23
Dalas – Vašington 31:23

Petak
Nju Orleans – Atlanta 31:17

Nedelja
Baltimor – Ouklend 34:17
Bafalo – Džeksonvil 24:21
Karolina – Sijetl 27:30
Sinsinati – Klivlend 20:35
Njujork Džets – Nju Ingland 13:27
Filadelfija – Njujork Džajants 25:22
Tampa Bej – San Francisko 27:9
Los Anđeles Čardžers – Arizona 48:10
Pitsburg – Denver 24:17
Indijanapolis – Majami 27:24

Ponedeljak
Minesota – Grin Bej 24:17

Utorak 
2.20 Hjuston – Tenesi

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter