4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Perperoglu nerešiva enigma, fantastična partija Grka za Zvezdinu pobedu u derbiju! (VIDEO)

Objavljeno: 24.11.18 u 18:53

Košarkaši Crvene zvezde savladali su kao gosti Partizan u meču 9. kola ABA lige rezultatom 77:71.

Džo Reglend je odlično ušao u meč, prvo pogodio za dva nakon ulaza, potom ubacio i trojku, da bi nakon ukradene lopte i kontre položio, pa je Zvezda došla do 7:0.

Košarkaši Partizana su prve poene postigli preko Lendejla i to šutem za tri poena, ali je uzvratio Perperoglu, no raspucan je bio i Lendejl na početku meča, pa je posle nepuna četiri minuta igre rezultat bio 10:6 za crveno-bele.

FOTO: STARSPORT

Lendejl je novom trojkom primakao crno-bele na 10:9, a Marinković je iskorisito mismeč i Partizanu doneo prvo vođstvo, 11:10.

Prednost Zvezdi vratio je Perperoglu „dugom dvojkom“, ali je Stefan Janković sa dve trojke crno-bele odveo na pet poena viška, 17:12, pa je Milan Tomić zatražio tajm-aut.

FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana su do vođstva došli pre svega zahvaljujući pet pogođenih trojki, a posle zakucavanja Gagića i nove trojke Jankovića, crno-beli su se odlepili na dvocifrenu razliku, 22:12. Konačan rezultat prve četvrtine postavio je Maik Cirbes košem uz faul za 22:15. 

FOTO: STARSPORT

Mini-seriju Zvezde nastavio je Kešelj nakon ofanzivnog skoka posle promašaja Cirbesa, na šta se nadovezao Bili Beron, pa su crveno-beli prišli na 22:20, nakon čega je Andrea Trinkijeri zatražio tajm-aut.

Problem za Zvezdu mogla bi da predstavlja četvrta lična greška kapitena Branka Lazića.

Odlepio se Partizan ponovo na +7 pre svega zahvaljujući Lendejlu koji je pogodio uz faul, potom Pejdžu, te Novici Veličkoviću i njegovih pet vezanih poena. Sa druge strane, pogađao je Perperoglu, ap je rezultat u 16. minutu bio 32:25.

FOTO: STARSPORT

 

Košem Marinkovića sa poludistance crno-beli su otišli na 36:27, ali je Faje Zvezdu vratio u igru košem posle skoka u napadu, te trojkom iz ćoška, 36:32. Pogodio je Lendejl, sa druge strane Perperoglu još jednom ubacuje trojku, ali je Pejdž odveo crveno-bele na 41:35.

Ipak, Zvezda je na poluvreme otišla sa minusom od tri poena, pošto je prvo Cirbes pogodio dva slobodna bacanja, a potom je i Nenadić nakon lične greške Zagorca u poslednjoj sekundi realizovao jedno za 41:38.

 

Partizan je na samom početku drugog poluvremena preko Sija došao do 44:38, i tu su stali igrači Andree Trinkijerija. Faje je pogodio trojku, Janković je „prodao“ dve lopte, kaznili su to Perperoglu i Beron, zatim i Cirbes, pa je na semaforu ubrzo stajalo 46:44 u korist Zvezde. Rasla je Zvezdina serija na krilima Perperoglua, pogodio je još jednu dvojku, zatim i trojku, a Faje košem uz faul Sija Zvezdi donosi deset poena viška, 54:44.

Seriju 16-0 prekiuo je Nikolić, potom su Pejdž i Si primakli Paritzan na 56:50, ali je Beron košem nakon lošeg napada Partizana Zvezdu odveo na 58:50, da bi Marinković pogodio bacanje i postavio konačnih 58:51 pred početak poslednje deonice.

Partizan je u poslednjoj četvrtini dobio priliku nakon čudne tehničke greške trenera Crvene zvezde, pošto je Tomić dirao loptu pre nego što je izašla u aut, ali je Pejdž pogodio bacanje, ne i trojku, pa je Faje sa slobodnih bacanja, a potom Perperoglu još jednom trojkom Zvezdu vratio na osam poena viška, što su crveno-beli uz manje trzavice do kraja meča bez problema sačuvali do konačnih 77:71.

Kod Crvene zvezde najbolji su bili Perperoglu sa 25 i Reglend sa 19, dok je Partizan predvodio Lendejl sa 18.

ABA liga, 9. kolo

Subota:

Partizan – Crvena zvezda 71:77 (22:15, 19:23, 10:20, 20:19)

Olimpija – FMP

Mega Bemaks – Cibona

Nedelja:

19.00: Cedevita – Krka

Ponedeljak:

18.00: Zadar – Budućnost

21.00: Mornar – Igokea

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

4 Komentara

  1. U oakvoj ligi kao sto je aba 5. Mesto je katastrofa.kakva je razlika 5. I predposlednjeg.ovaj tim se nece dici u vrh jos mnogo,mnogo godina

    0
    0
    Odgovori
  2. Partizan je dobro otvorio,ali komentator je tvrdio da je problem za Partizan kasnije nastao na nekakvom niskom postu….valjda ce i to da u buducnosti rese.

    0
    0
    Odgovori
  3. Trinkijeri mi sve vise lici na modernu verziju Mute Nikolica.Pomaka u igri nema ni na vidiku.Ovako je bilo i kod Canka.Svake godine isto.Cekali su niz poraza i sada ce ma brzinu da kupuju pojacanja i ako budemo cetvrti predstavljace to kao uspeh

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter