0
Evrokupovi

UEFA I ŠPANAC NA UDARU, SLEDEĆI JE RONALDO: Serhio Ramos dopingovan igrao finale Lige šampiona, UEFA zataškala slučaj?

Objavljeno: 23.11.18 u 19:16

S obzirom na to da još uvek nema opipljivih dokaza, nije moguće sa sigurnošću tvrditi, ali ukoliko pisanja „Football Leaks“-a i nemačkog Špigla budu potvrđena, pred fudbalom je jedan od najvećih skandala u istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu.

Real Madrid je 2017. godine u finalu Lige šampiona slavio protiv Juventusa rezultatom 4:1, a događaji nakon meča koji su danas izašli u javnost mogli bi ozbiljno da naruše ugled ne samo Reala i Ramosa, već i UEFA kao organizacije, s obzirom na to da su navodno u Evropskoj kući fudbala znali da je Ramos pao na doping testu.

Kako prenose mediji u inostranstvu pisanje „Football leaks„-a, Ramos je bio pozitivan na Desametason, supstancu koja je legalna ukoliko UEFA bude obaveštena na vreme da je određeni igrač koristi, što nije bio slučaj.

Nemački list je u okviru ove priče preneo i informaciju da je u februaru 2017. godine Ramos odbio da da uzorak krvi članu anti-doping tima, umesto kog je krv uzeo član medicinskog osoblja Real Madrida, što je suprotno pravilima.

Takođe, Ramos je bio vinovnik još jednog incidenta u aprilu ove godine nakon meča sa Malagom, kada je Ramosu zabranjeno da se istušira pre davanja urina radi kontrole, što je on ignorisao i istuširao se ispred agenda anti-doping agencije.

Dodatan problem predstavlja i činjenica da je UEFA navodno bila upoznata sa sva tri događaja, ali su odlučili da ne izlaze u javnost, pa je Ramos do danas ostao bez sankcija.

Kapiten Reala je ovu ekipu četiri puta predvodio do titule u Španiji, isto toliko ima pehara lige šampiona, dok je sa Španijom osvajao Svetsko prvenstvo i dva Evropska šampionata.

Podsećamo, „Football leaks“ je pre nekoliko dana najavio da će saopštiti ime fudbalera koji je osvajao sve moguće titule a jedno finale je igrao dopingovan. Da priča verovatno neće stati na Ramosu pokazuje i pisanje Špigla, koji je dobar deo teksta posvetio incidentu čiji je vinovnik bio Kristijano Ronaldo, a na čiju inicijativu krv fudbalerima nisu uzeli članovi anti-doping komisije, već medicinsko osoblje Real Madrida.

HotSport, najjaču sportsku stranu, možete pratiti i na Instagramu! Hvala na poverenju!

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter