0
Boks

FOTO: HOTSPORT

LEPE SLIKE SA BANJICE: Srbi i Rusi zajedno, cilj jasan – što bolji učinak na ‘Zlatnoj rukavici’ u Nišu (VIDEO)

Objavljeno: 22.11.18 u 17:42

U Sportskom centru Voždovac odvijaju se poslednje pripreme pred dugo očekivani turnir koji će se održati od 29. novembra do 1. decembra.

‘Zlatna rukavica’ je tradicionalni turnir u boksu koji se prvi put održao 1957. godine, a nakon više od dve decenije ponovo će se održati u Nišu.

Nišlije su bili domaćini ‘Zlatne rukavice’ poslednji put 1997. godine isto u dvorani ‘Čair’ gde će se od 28. novembra do 1. decembra boriti najbolji bokseri iz regiona ali i šire.

Ruska bokserska reprezentacija ima velike ambicije od ovog takmičenja, te se Rusi punom parom spremaju i već su u Srbiji. Lepe slike dolaze nam iz SC Voždovac na Banjici gde su večeras ruski i srpski bokseri zajedno trenirali i spremali se za prve mečeve koji će se održati već 28. i 29. novembra u vidu polufinala.

(Izvor: YouTube/HOTSPORT)

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin zahvalio se opštini Voždovac koja je izašla u susret Savezu i obezbedila bokserima sjajne uslove za trening.

– Zajednički trening sa bokserima iz Rusije je nastavak saradnje i odlična priprema oba tima za predstojeću ‘Zlatnu rukavicu’ u Nišu. Naravno, ovo je i sjajna škola za naše boksere i još jedan korak na putu povratka boksa na puteve stare slave, rekao je Borovčanin.

On je dodao da je sledeća godina izuzetno važna za boksere Srbije.

– Očekuju nas Evropsko i Svetsko prvenstvo, koji su ujedno kvalifikacioni za Olimpijske igre u Tokiju. Nadam se da će neko od ovih momaka doneti medalju Srbiji, poručio je Borovčanin.

Iz Sportskog centra Voždovac: Darko Noveski

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter