0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Olimpijakos naneo prvi poraz Realu, Fenerbahče nastavio seriju u Tel Avivu

Objavljeno: 22.11.18 u 22:05

Tek u devetom kolu Real je u Pireju doživeo prvi poraz u evroligaškoj sezoni, a Fenerbahče je teže nego što se očekivalo slavio pobedu protiv Makabija u Izraelu.

Dvorana ‘Mira i prijateljstva’ i ovog puta ostala je neosvojiva tvrđava za igrače šampiona Evrope, a Olimpijakos je pokazao da će i pod vođstvom Dejvida Bleta biti ozbiljan konkurent za najviši plasman u Evroligi.

U prvom poluvremenu gledali smo potpunu dominaciju Olimpijakosa koja se nije ogledala u rezultatu. Najpre je u prvoj deonici domaćin ubacio čak 29 poena, ali i primio 22, da bi u nastavku brzo stigao do dvocifrene razlike.

Međutim, samo minut i par sekundi opuštanja bilo je dovoljno Realu da izjednači na 32:32 i neutrališe sve što se događalo na parketu, ali je usledila nova velika serija Olija posle tajmauta Bleta.

Tako je na poluvemenu razlika iznosila 11 poena, ali je i to Real neutralisao u odličnoj trećoj četvrtini, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo u potpunom egalu. Ipak, tada je na krilima Vilijams Gosa i Spanulisa grčki tim, uz pomoć publike, slomio rivala i naneo mu prvi poraz.

Upravo je ovaj dvojac bio najefikasniji sa 23, odnosno, 20 postignutih poena, dok je u taboru Madriđana Džejsi Kerol bio najbolji sa 16 koševa, a 14 je imao Fakundo Kampaco.

Fenerbahče je upisao novu pobedu, ovog puta na gostovanju u Tel Avivu ‘ponosu Izraela’, koga jeste trgao dolazak Janisa Sferopulosa na klupu, ali nedovoljno da bi pao tim Željka Obradovića.

Mučio se Fener u Izraelu, bio u konstantnom minusu tokom prvog poluvremena i delom drugog, ali je serija krajem treće i početkom četvrte deonice donela prevagu.

Makabi nije uspevao da isprati ritam, pre svih Kostasa Slukasa, što je uz loše procente šuta najboljeg igrača Skotija Vilbekina bio uzrok poraza.

Na kraju je baš Slukas bio najefikasniji igrače meča sa 18 poena, Marko Gudurić je imao 13, Jan Veseli 11, dok su u poraženom taboru Skoti Vilbekin i Anđelo Kalojaro imali po 15 postignutih poena.

EVROLIGA, 9. kolo:

Četvrtak

Darušafaka – Efes 88:93
Olimpijakos – Real Madrid 88:83

Makabi – Fenerbahče 70:74

21.30 Gran Kanarija – Bajern

Petak

18.45 Žalgiris – Himki
20.30 Baskonija – Panatinaikos
20.30 Budućnost – CSKA
21.00 Barselona – Armani

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter