0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Triler i produžeci u Moskvi pripali CSKA, Barsa poklekla u Atini

Objavljeno: 21.11.18 u 22:05

Odigrane su još dve utakmice u Evroligi, a trijumfe su upisali CSKA u Moskvi i Panatinaikos u Atini.

Pravu dramu gledali smo u Moskvi gde je CSKA dočekao Žalgiris, i iako je bio veliki favorit, Litvanci su pokazali da igra na ‘fajnal foru’ u Beogradu protiv ‘Armejaca’ nije bila slučajna.

Ipak, ruski velikan je uspeo da održi maksimalan učinak u Evroligi i skor od 8-0, ali tek posle produžetka. Posle 40 minuta igre rezultat je bio 86:86, a u dodatnih pet minuta Žalgiris je imao minimalnu prednost.

Ipak, iz više sreće, ali i košarkaškog znanja, domaći su u samom finišu preokrenuli i slomili rivala za konačnih 99:97. Prevagu na ovom meču doneli su Serhio Rodrigez sa 24 i Kori Higins sa 23 poena, dok je u taboru Litvanaca Antanas Kavalijauskas bio najbolji sa 19 koševa.

U Atini se igrao ‘evropski klasik’ između Panatinaikosa i Barselona koja je posle dva poraza, vezala pet pobeda u Evroligi. Ipak, toj seriji je došao kraj u ‘OAKA areni’.

Tim Ćavija Paskvala je tokom celog meča vodio, a iako to nije bila velika razlika, na kraju je ipak relativno lako stigao do trijumfa od 76:70.

Sada su dva tima izjednačena na tabeli sa pet pobeda i tri poraza. U pobedničkom taboru Dešon Tomas je imao 14, a Stefon Lazme 11 poena i oni su bili jedini dvocifreni, dok je kod Barse Kajl Kjurik imao 17, Kevin Serafan 15, a Tomas Ertel 12 postignutih poena.

EVROLIGA – 8. kolo

Utorak

Efes – Makabi 90:77
Fenerbahče – Darušafaka 100:79
Bajern – Olimpijakos 62:72
Real Madrid – Gran Kanarija 89:76

Sreda

Himki – Budućnost 85:69
CSKA – Žalgiris 99:97 *posle produžetka

Panatinaikos – Barselona 76:70

20.45 Olimpija Milano – Baskonija

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter