1
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Valensija zadala težak udarac Partizanu – šta se desilo sa crno-belima u završnici? (FOTO)

Objavljeno: 21.11.18 u 20:42

Košarkaši Partizana poraženi su od Valensije u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ u meču osmog kola Evrokupa rezultatom 69:61.

Razvoj situacija u Partizanovoj grupi C Evrokupa je bio takav da su crno-beli morali da se ‘čupaju’ protiv jednog od favorita za osvajanje ovog takmičenja. Jer, malo ko je očekivao da će Trento dobiti Zenit u gostima, tako da bi izbegli poslednje mesto u grupi i sačuvali šansu za plasman u narednu fazu, izabranici Andree Trinkijerija su morali da dobiju Valensiju. I nisu uspeli.

Navijači u ‘Pioniru’ nisu do poslednjeg mesta ispunili dvoranu, jer je danas poznata srpska slava Aranđelovdan, ali su pružali veliku podršku svojim miljenicima na parketu.

Ipak, Partizan je u meč ušao gotovo iz minusa, jer je Valensija otvorila meč sa 13:4. Ipak, preko Džoka Lendejla crno-beli su se vratili u meč, a u drugom poluvremenu preko vrlo raspoloženog Đorđa Gagića i Vanje Marinkovića i preokrenuo rezultat.

Pogocima sa linije penala Stefana Jankovića u poslednjoj sekundi prvog poluvremena rezultat je glasio 36:34.

FOTO: STARSPORT

Treća deonica, međutim, ponovo je pripala gostima, budući da se razigrao Van Rosom i Vil Tomas, a iako je Valensija promašila mnogo otvorenih trojki, ipak su imali prednost od četiri poena.

Tada, sredinom poslednje deonice kreće velika serija Partizana kojom preokreće rezultat. Napravili su domaći 9:0 i poveli su sa pet poena razlike (57:52), a ‘Pionir’ je u tim momentima proključao.

Ali, šta se tada desilo, ostaće velika misterija. Umesto da dotuku grogiranog rivala, crno-beli su dozvolili kontra seriju rivalu od čak 12:0. Veoma brzo je na semaforu pisalo 57:64 usled potpuno nerezonskih rešenja u napadu i previše ofanzivnih skokova dozvoljenih protivniku.

Od toga se do kraja Partizan nije oporavio i Valensija je ostvarila šestu pobedu kojom je obezbedila plasman u narednu fazu. ‘Parni valjak’, sa druge strane, je sada na skoru 2-6 i biće mu veoma teško da u poslednja dva kola ostvari dve pobede potrebne za prolaz dalje.

Najefikasniji na ovom susretu bio je Sem van Rosom iz Valensije sa 20 poena, dok je u Partizanu Vanja Marinković bio najistaknutiji sa 15 postignutih poena.

Od ostalih igrača, Lendejl je bio dvocifren sa 13, a kod gostiju je 12 postigao Bojan Dubljević, a Vil Tomas 11 poena.

FOTO: STARSPORT

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter