0
Atletika

FOTO: Luka Banda

POVRATAK IVANE ŠPANOVIĆ: Spremna za ‘het trik’

Objavljeno: 20.11.18 u 18:04

Nakon što je morala da odustane sa EP u Berlinu koje je održano ovog avgusta, zbog povrede, naša najbolja atletičarka Ivana Španović, uveliko se sprema za zimski deo takmičenja.

U toku naredne godine 2019. očekuju je dva velika takmičenja, a to je Evropsko prvenstvo u dvorani koje će se održati u martu u Glazgovu i Svetsko prvenstvo na otvorenom u Dohi.

Kako se navodi u saopštenju Evropske atletske federacije, Ivana će ovog marta braniti titulu evropske šampionke po treći put, za redom. Ukoliko bude uspela u tome, ona će postati druga žena u istoriji kojoj je to pošlo za rukom, i krenuće stopama Heike Drehsler koja je to uspela da uradi u periodu od 1986. do 1988. godine, još kada su se prvenstva organizovala svake zime.

Najbolji rezultat u dvorani, Ivana Španović ostvarila je u Beogradu na Evropskom dvoranskom prvenstvu koje je održano prošle godine, kada je skočila sjajnih 7.24 metara, i tako postala treća najbolja daljašica svih vremena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter