0
Domaći fudbal

FOTO: PRINTSCREEN

LEGENDARNI HRVATSKI FUDBALER: Bilo mi je toplo oko srca kada je Zvezda savladala Liverpul

Objavljeno: 20.11.18 u 16:42

Nakon što je kazao da je srećan zbog uspeha Dinama u Ligi Evrope, nekadašnji hrvatski reprezentativac osvrnuo se i na utakmicu crveno-belih.

Prvi savetnik predsednika FIFA-e, Zvonimir Boban, boravi u Sarajevu kao gost fudbalskog saveza te zemlje.

Nekadašnji kapiten ‘vatrenih’ govorio je o brojnim temama koje se tiču fudbala, a u centru pažnje bio je njegov zemljak Robert Prosinečki, koji je selektor Bosne i Hercegovine.

– Predsednik je pogodio s’ Robijem da ova ekipa, koja je transformisana, ima dva velikana u svojim redovima. U početku je moralo biti grešaka. Ali stvorila se sjajna atmosfera, način na koji se stvara zajedništvo i tako će se skinuti kompleks malih zemalja. Koliko su igrači iz Bosne talentovani. Strašno sam srećan zbog toga, rekao je Boban.

Uspeh zagrebačkog Dinama usrećio je Bobana, a on je zadovoljan i igrama crveno-belih.

– Što se tiče Dinama, srećan sam što je skinuto to evropsko prokletstvo. Ja sam dete Dinama, zaista sam ponosan zbog toga, kazao je Boban, pa dodao:

– Gledao sam Zvezdinu utakmicu s Liverpulom, odigrali su karakterno i čvrsto. Pripadanje ovim prostorima čini da mi je uvek toplo oko srca kad vidim da neko odavde napravi nešto lepo, rekao je on.

Boban je u karijeri odigrao preko sto mečeva za Dinamo i postigao 45 golova, a nosio je dresove i Milana, Barija i Selte. Takođe on je bio i deo čuvene generacije Jugoslavije, pod nazivom ‘Čileanci’, koja je 1987. godine osvojila omladinsko Svetsko prvenstvo, a 1998. godine sa selekcijom Hrvatske bio je treći na svetu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter