0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KO NAS SVE ČEKA TAMO: Od Nemaca do Rusa – spisak potencijalnih protivnika Srbije u B diviziji Lige nacija

Objavljeno: 20.11.18 u 23:30

Nakon današnjih utakmica i konačnog raspleta po svim grupama, poznato je i ko će biti potencijalni rivali reprezentacije Srbije za dve godine, kada na programu bude drugo izdanje grupne faze Lige nacija.

Kada su u pitanju selekcije koje su ispale iz A divizije, karavan predvodi Nemačka, koja je u konkurenciji Holandije i Francuske bila poslednja, sa tek dva boda.

Tu je i Island, koji je vezao četiri poraza protiv Švajcarske i Belgije, zatim Poljska, koja je bila iza Portugala i Italije, te Hrvatska, trećeplasirana iza Engleske i Španije.

„Starosedeoce“ čine Češka, nakon što su bili iza Ukrajine a ispred Slovačke, potom Rusija (Šveđani prošli u A, Turci ispali u C diviziju), Austrija (završili takmičenje iza Bosne i Hercegovine a ispred Severne Irske), i na kraju Vels (Danci će igrati u A, Irci u C diviziji).

Ruku uz ruku sa Srbijom u B diviziju kao lideri grupa C divizije stižu Škotska ispred Izraela i Albanije, Finska ispred Mađarske, Grčke i Estonije, kao i rivali Srbije u potencijalnom plej-ofu za plasman na Evropsko prvenstvo, u slučaju da naša selekcija ne ostvari to kroz kvalifikacije, selekcija Norveške, koja je iza sebe ostavila Bugarsku, Kipar i Sloveniju.

Dakle, B diviziju će 2020. godine činiti:

Srbija
Nemačka
Hrvatska
Island
Poljska
Češka
Rusija
Austrija
Vels
Finska
Norveška
Škotska

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter