0
Američki fudbal

NFL: Nju Orleans pregazio prošlogodišnje šampione, Čikago grabi ka plej ofu (VIDEO)

Objavljeno: 19.11.18 u 15:13

Utakmicama 11. nedelje NFL šampionata nastavljeno je takmičenje u najjačoj ligi na svetu kada je američki fudbal u pitanju.

Nju Orleans je protiv izgubljene Filadelfije izgledao nezaustavljivo, fantasitčnu partiju pružio je Dru Bris, pa su „sveci“ sa čak 48 poena ispratili Iglse nazad u „grad bratske ljubavi“, gde će probati da se saberu i u narednih šest nedelja zabeleže što je više moguće pobeda. Za sad, čini se da će aktuelni šampion ostati bez plasmana u doigravanje, pošto ima dve pobede manje od Dalasa i Vašingtona, ali kako se pred četom Daga Pedersona nalaze još četiri divizijska duela – naredne nedelje u Filadelfiju stižu Džajantsi, potom i Vašington, dok u 13. nedelji sledi gostovanje Dalasu, nije isključeno da tim sa „Linkoln Fajnenšl Filda“ napravi iskorak i veže tri pobede, pogotovo ako se uzme u obzir da Iglsi jesu kvalitetniji od Njujorka, da Vašington dolazi lišen pomoći prvog kvoterbeka Aleksa Smita (polomio nogu), kao i da je meč sa Dalasom ekvivalent našem „večitom derbiju“, šansa za povratak još uvek postoji. Kao što postoji i talenat, samo je pitanje da li Iglsi imaju snage da se vrate posle dva teška poraza i dokažu da titula od prošle godine nije bila slučajnost.

Što se tiče Sejntsa, Bris nastavlja da dominira, kao uostalom i čitav tim Nju Orleansa, nakon 11 nedelja imaju skor 9-1, i uz LA Remse čine glavne favorite za osvajanje titule u NFC konferenciji. Ovo im je, inače, bila deveta vezana pobeda.

(Youtube/NFL)

Čikago nastavlja da pruža partije iznad očekivanja, u divizijskom duelu savladali su Minesotu 23:22 i došli na dve pobede razlike, pa je pred Vikinzima izuzetno težak zadatak da se domognu prvog mesta u diviziji i plej-of mesto će tražiti preko „vajld karda“.

(Youtube/NFL)

NFL, 11. nedelja

Petak:
Sihoks – Pekers 27:24

Nedelja
Falkons – Kaubojs 19:22
Rejvens – Bengals 24:21
Lajons – Panters 20:19
Kolts – Tajtens 38:10
Džeguars – Stilers 16:20
Džajants – Bakanirs 38:35
Redskins – Teksans 21:23
Kardinals – Rejders 21:23
Čardžers – Bronkos 22:23
Sejnts – Igls 48:7
Bers – Vajkings 25:20

Utorak:
Rems – Čifs

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter