0
Fudbal

DUŠAN TADIĆ: Cilj nam je da kroz kvalifikacije odemo na Euro – i drugima se desi da promaše penal

Objavljeno: 19.11.18 u 20:58

Fudbalska reprezentacija Srbije prirepma se u Sportskom centru u Staroj Pazovi za poslednji duel prve faze Lige nacija.

Izabranici Mladena Krstajića veoma su motivisani da sutra dobrom igrom na stadionu u Humskoj ‘overe’ plasman u viši rang.

Pred poslednju utakmicu novinarima se obratio pored selektora i kreator igre ‘orlova’, Dušan Tadić, a on je prvo govorio o jedanastercima, koji su našem timu u poslednjih nekoliko utakmica ‘problem’.

– Penali se promašuju. Tako se namestilo. I kod drugih igrača se dešava. Trebalo bi da se trudimo da ih realizujemo, ali do sada promašaji nisu imali uticaj, pa smo i dalje prvi. Nadam se da ćemo ih koristiti kada budu došle najbitnije utakmice, počeo je Tadić.

Previše vremena za odmor vezista nije imao u prethodnom periodu.

– Bukvalno od početka sezone nisam ni imao pripreme. Igrao sam utakmice na tri dana i osećam to. U poslednje dve-tri nedelje sam se bukvalno ‘krpio’ sa kondicionim trenerom, jer sam imao konstantan problem sa primicačima i leđima i još dosta stvari… Sve to je normalno. Navikli smo da igramo pod bolovima, kazao je on.

Kada je reč o igri, on je naglasio da uvek može biti bolja.

– Što se toga tiče, uvek mislim da može bolje. Nije bitno kako pojedinci igraju, već je važno da je Srbija prva na tabeli i da sve ide kako treba.

Pred našom selekcijom je šansa da kartu za Euro obezbedi mimo kvalifikacija.

– Iskreno se nadam da nam to neće ni biti potrebno i da ćemo se kvalifikovati za Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije. Nadam se da ćemo biti među dve ekipe na tabeli i da nam taj baraž (Lige nacija) neće ni biti potreban. Mislim da je to svima cilj, rekao je Tadić.

Utakmica između Srbije i Litvanije na programu je sutra od 20.45 časova na stadonu Partizana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter