0
Evropske lige

BRIGEL O GVARDIOLI: On je kriv za krizu nemačkog fudbala, sve nas je prevario

Objavljeno: 19.11.18 u 18:58

Brigel smatra da je španski stručnjak potpuno promenio nemačko shvatanje fudbala, za tri godine koliko je proveo na klupi Bajerna iz Minhena.

Na Mondijalu u Rusiji reprezentacija Nemačke takmičenje je završila u grupnoj fazi, a onda je nakon duela sa Francuskom i Holandijom zauzela poslednje mesto u grupi Lige nacija i preselila se iz divizije A u divziju B.

Panceri dugo nisu bili u ovakvoj krizi, a bivši reprezentativac te selekcije Hans Peter Brigel za trenutno stanje je optužio Španca.

– On nas je sve prevario stavom i stilom da je za pobedu potrebno da imate posed lopte od 75 odsto. Mi tako nikada nismo igrali, nemački fudbal je direktni fudbal, a ne Gvardiolin. Plaćamo ceh promeni i igri koja nije naša odlika, rekao je Brigel, pa dodao:

– Na kraju, posed ne znači rezultat, Francuska je sa manjim posjedom došla do svetske titule. Najvažnija stvar u fudbalu je balans i da su treneri svesni kakav kvalitet imaju i kako da izvuku maksimum od igrača koje imaju.

Nekadašnji reprezentativac Nemačke naglasio je da ta selekcija mra vratiti glavne odlike svoje igre.

– Mi smo izgubili konce u prethodnom periodu i brzo moramo da se vratimo onome što je Nemačka – čvrstini, disciplini, transformaciji, poručio je Brigel.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter