0
Evropske lige

MATIJA LJUJIĆ: Ovde se osećam kao kod kuće, želimo u Evropu!

Objavljeno: 17.11.18 u 11:58

Srpski vezista o početku sezone u portugalskom Belenensešu.

Matija Ljujić uspešno je započeo sezonu u portugalskom Belenensešu, u koji je prešao ovog leta. Ljujić je tokom karijere promenio nekoliko liga i trenutno igra u najjačoj konkurenciji do sada.

– Svakako da je portugalska liga najbolja liga u kojoj sam igrao. Igra se vrlo agresivno, mnogo se trči i liga je veoma tvrda. Nema mnogo rizikovanja, igra se na sigurno i lopta se poštuje, rekao je Ljujić.

Ovaj 25-godišnji fudbaler je zadovoljan početkom sezone u Belenensešu, koji je trenutno deseti, ali smatra da ambicije kluba nisu male, uprkos težini takmičenja.

– Belenenseš je iz Lisabona, grad je sjajan, klub je zaista dobar, od prvog dana se osećam lepo, skoro kao kod kuće. Očekujemo da budemo u prvih sedam ili osam timova i ako bude moguće, da se borimo za poziciju u Evropi. Ali sve ekipe su dobre, nema loših i svakako da nije lako, objasnio je Ljujić.

Ofanzivni vezista je u prethodnim klubovima relativno često pogađao mrežu, dok u Belenensešu to još uvek nije uradio jer, po sopstvenom priznanju, ima nešto povučeniju ulogu.

– Igram malo ispred zadnjeg veznog, a inače više volim da budem bliže golu. Igrao sam na prve dve utakmice, posle čega sam se povredio. Sada sam spreman svih 100% i očekujem uskoro da se vratim u startnih jedanaest, kaže Ljujić.

Srpski fudbaler kaže da nije lako biti stranac u portugalskoj ligi, ali da on sa zadovoljstvom prihvata izazov koji je pred njim.

– Svakako da zbog toga što sam stranac postoji određeni pritisak, ali moja lična ambicija je da uvek dam sve od sebe i budem najbolji. Radiću pre svega na tome da sprečim povrede, jer samo tako mogu da pružim maksimum, zaključio je Ljujić.

Belenenseš sledeći meč igra u Kupu Portugala, 18. novembra sa ekipom Čavesa, a šest dana kasnije, čeka ih teško gostovanje ekipi Porta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter