0
Fudbal

LIGA NACIJA: Holandija zakomplikovala stvar, prvacima sveta ‘visi’ fajnal-for (VIDEO)

Objavljeno: 16.11.18 u 22:35

U derbiju ‘A’ Lige nacija Holandija je u Roterdamu na stadionu ‘De Kajp’ savladala šampiona sveta Francusku sa 2:0 (1:0).

Holandija je potpuno zakomplikovala situaciju u prvoj grupi ‘A’ Lige nacija, pošto je na prepunom stadionu ‘De Kajp’ u Roterdamu savladala šampione sveta Francuze sa 2:0. Sada ‘lale’ imaju samo bod manje od Francuske i bolji međusoban skor, s tim da su ‘trikolori’ svoj posao završili, a ‘narandžasti’ bi za tri dana remijem protiv već otpisane Nemačke mogli do prvog mesta i plasmana na F-4 ‘A’ Lige nacija.

Holandija je od prvog minuta krenula ofanzivno i prvu šansu je napravila već u 2. minutu kada je Vajnaldum pokušao, a Ljoris fenomenalno odbranio. Francuska je do gola mogla u 28. minutu, ali je šut Pavara sa distance završio tik preko prečke. Holandija je do gola stigla u 44. minutu, Babel je šutirao posle centaršuta sa leve strane, Ljoris je odbranio, a Vajnaldum iz odbitka pogodio za 1:0.

Zatišje je trajalo sve do 60. minuta kada je Holandija za 240 sekundi stvorila tri dobre šanse. Prvo je glavom pokušao Van Dajk, ptotom je dva puta pokušao Dumfris, ali je oba puta Ljoris spasio svetske šampione. Slična situacija viđena je u periodu od 72. do 75. minuta kada je Depaj imao tri šanse, ali je opet magični Ljoris zaustavio sve pokušaje. Ipak, fudbaler Liona se iskupio u nadoknadi vremena kada je postavio konačnih 2:0 iz penala.

U ‘B’ Ligi nacija dobili smo još jednog člana fajnal-fora. U četvrtoj grupi Danska je sa 2:1 savladala Vels i osvojila prvo mesto u grupi. U prvoj grupi Slovačka je sa 4:1 demolirala Ukarjinu, ali su gosti još ranije obezbedili F-4.

A’ Liga nacija:

Holandija – Francuska 2:0 (1:0)
(Vajnaldum 44, Depaj 90+5 penal)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

‘B’ Liga nacija:

Prva grupa:

Slovčka – Ukrajina 4:1 (2:0)
(Rusnak 6, Kučka 26, Zrelak 52, Mak 61 – Konopljanka 47)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Četvrta grupa:

Vels – Danska 1:2 (0:1)
(Bejl 89 – Jorgensen 42, Bratvajt 88)

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter