0
Američki fudbal

NFL: Prošlogodišnja magija skroz izbledela, ‘go big or go home’ za Iglse! (VIDEO)

Objavljeno: 12.11.18 u 15:15

U mečevima 10. nedelje NFL šampionata Filadelfija Iglsi porazom od Dalas Kaubojsa sveli su svoje šanse da se domognu doigravanja na minimum, Remsi bolji od Sijetla, Tenesi pregazio Nju Ingland.

Izuzetno interesantna nedelja je za nama, kada je u pitanju NFL.

Aktuelni šampioni po svemu sudeći će već krajem decembra moći da se posvete pripremama za narednu takmičarsku godinu, pošto je Filadelfija porazom od Dalasa 27:20 došla do skora 4-5, pa sedam utakmica pre kraja sezone Iglsi zauzimaju tek treće mesto u NFC Istok diviziji, 11. su kada je u pitanju kompletna NFC plejof slika, a kako ih u narednih sedam nedelja očekuje paklen raspored – naredne nedelje gostuju Nju Orleansu, potom slede Vašington, Njujork Džajantsi i Dalas, zatim gostovanje zahuktalim Remsima, potom Hjuston Teksansi, te Vašington na gostujućem terenu. Kako Filadelfija nije uspela da savlada Dalas, koji je do ovog meča na gostovanjima uspevao da postigne u proseku tek 13.5 poena, teško je poverovati da četa Daga Pedersona može da izvuče pravo malo čudo i pobedama u Nju Orleansu, Dalasu i Los Anđelesu dođe u situaciju da se poslednje nedelje sa Vašingtonom bori za prvo mesto  u diviziji.

Što se samog meča tiče, Karson Venc je odigrao sjajan meč sa 360 bačenih jardi, Zek Erc je brojao do 145 i dva tačdaun pasa, ali očajna odbrana i nedostatak bilo kakve igre trčanjem, uz raspoloženog Ezekela Eliota sa druge strane značili su i poraz šampiona koji verovatno znači i oproštaj od borbe za odbranu Lombardijevog trofeja. Pogotovo ako se u obzir uzme katastrofalno stanje u sekundariju, gde su Iglsi osakaćeni povredama, kao i katastrofalna igra trčanjem, pošto ni Adams ni Smolvud, ali ni prošle godine sjajni Klement ne mogu da prikažu ni delić onoga što su prošle godine prikazivali Legaret Blant i Džej Adžaji, uz podršku spomenutog Klementa.

(Youtube/NFL)

Za razliku od Filadelfije, njihov naredni rival prosto gazi sve pred sobom. Napadi koje predvodi Dru Bris uz pomoć Alvina Kamare kao trkača neretko su nezaustavljivi, a to je na svojoj „koži“ ove nedelje osetila ekipa Sinsinatija:

(Youtube/NFL)

Nezaustavljivo deluju i Los Anđeles Remsi, koji su slavili protiv Sijetl Sihoksa u divizijskom obračunu:

(Youtube/NFL)

Tenesi je već u prvoj četvrtini dokazao da je pred timom iz Bostona izuzetno težak dan, uspeli su da Toma Brejdija izbace iz ritma, sjajno su odreagovali u napadu i na kraju Petsima naneli jedan od najtežih poraza pod trenerskom palicom Bila Beličika.

Hajlajte svih utakmica možete pogledati ovde.

NFL, 10. nedelja

Petak

Pitsburg – Karolina 52:21

Nedelja

Čikago – Detroit 34:22
Sinsinati – Nju Orleans 14:51
Klivlend – Atlanta 28:16
Indijanapolis – Džeksonvil 29:26
Kanzas – Arizona 26:14
Njujork Džets – Bafalo 10:41
Tampa Bej – Vašington 3:16
Tenesi – Nju Ingland 34:10
Ouklend – Los Anđeles Čardžers 6:20
Grin Bej – Majami 31:12
Los Anđeles Rems – Sijetl 36:31

Ponedeljak

Filadelfija – Dalas 20:27

Utorak
2.20 San Francisko  – Nju Jork Džajants

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter