0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Media Pro

ABA LIGA: Budućnost umalo da ispusti ‘plus 22’ – šuterska minijatura Bronsona Keniga

Objavljeno: 11.11.18 u 20:59

Večeras je u dvorani ‘Topolica’ u Baru odigrana pretposlednja utakmica sedmog kola regionalnog košarkaškog takmičenja.

Košarkaši podgoričke Budućnosti u crnogorskom derbiju savladali su Mornar rezultatom 95:99 (25:32, 18:30, 23:20, 29:17).

Nakon velike ‘bure’ koju je izazavao novi poraza Budućnosti u Evroligi od Žalgirisa i navoda da je trener Džikić ponudio ostavku, koju uprava nije prihvatila, današnje izdanje njegove ekipe bilo je puno bolje, barem u prve tri četvrtine. Tokom većeg dela prve četvrtine rezultat je bio na ‘klackalici’, a gosti krajem tog dela igre kreću sa stvaranjem veće rezultatske zalihe, pre svega poenima Nemanje Gordića.

FOTO: Media Pro

Drugu četvrtinu košarkaši Budućnosti otvrajau sa ‘plus osam’. Ovaj period apsolutno je pripao ekipi Aleksandra Džikića. Skoro svi igrači koji su bili na parketu upisali su se među strelce, a posebno insprisani za postizanje poena u ovom delu igre bili su Nikola Ivanović i Koti Klark, a na veliki odmor ‘plavi’ su otišli sa razlikom od 19 poena razlike.

Treća deonica najavla je da se do kraja meča može očekivati puno bolja igra domaćeg tima. Bobi Braun svojim poenima diktirao je tempo igre ekipi Mihajla Pavićevića, ali se je razlika koja se ‘vrtela’ oko 20 poena za Budućnost opstala i u ovom delu igre. Poslednja četvrtina pripala je domaćoj ekipi. Svoju rolu u ovom periodu imao je Brendon Kenig koji je postigao šest trojki i zajedno sa Urošem Lukovićem koji se u ovom periodu igre ‘probudio’ uspeo da u jednom momentu prednost ‘plavih’ spusti na tri poena. Ipak ekipa Mornara nije mogla do potpunog preokreta na ovom meču.

FOTO: Media Pro

Najviše poena u domaćem sastavu postigao je novajlija Braun 25 i devet asistencija, a pratio ga je Kenig sa 21 poenom. U ekipi Aleksandra Džikića najraspoloženiji bio je Nemanja Gordić koji je upisao 21 poenu šest skokova i pet asistencija, a pratili su ga Erl Klark sa 16, te Ivanović sa 15 i Koti Klark sa 14. Novu glavobolju za trenera gostujućeg tima može predstavljati i povreda Alena Omića na ovoj utakmici, jer su već povređeni bili centri Aleksa Ilić i Zoran Nikolić.

FOTO: Media Pro

ABA liga, 7. kolo:

Petak
Zadar – Mega Bemaks 80:84

Subota
Olimpija – Crvena zvezda 60:83
Partizan – Cibona 86:67
Cedevita – Igokea 100:80

Nedelja

Mornar – Budućnost 95:99

ponedeljak:
18.00 FMP – Krka

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter