0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Zvezda po običaju – Stojiljković, Babić i Simić za sigurnu pobedu (VIDEO)

Objavljeno: 10.11.18 u 16:51

Crvena zvezda je savladala Dinamo iz Vranja na gostovanju rezultatom 3:0.

Strelac za Zvezdu u prvom poluvremenu bio je Nikola Stojiljković, dok su u drugom mrež pogodili Srđan Babić i Veljko Simić.

Na početku utakmice inicijativa je bila na strani Zvezde koja je imala više loptu u nogama, ali nije stvarala ozbiljnije prilike. U 8. minutu prva konkretnija šansa na utakmici, i to Dinama koji je zapretio preko Sićovića udarcem sa oko 20 metara kada je Zoran Popović uz dosta muka sprečio iznenađenje. Već u sledećem napadu zapretio je i gost i to preko Gobeljića iz blizine, ali je Đurić odbranio loptu uz pomoć prečke.

Usledio je zatim period dosta bolje igre Dinama koji je bio ravnopravan rival aktuelnom šampionu. Vranjanci su pravili šanse, nisu se libili da i grubljom igrom zaustave Zvezdine kreativce na sredini i tako spreče nešto lepršaviji fudbal gostiju.

Međutim, to je prekinuto u 29. minutu kada je Nikola Stojiljković iskoristio nesmotreni potez golmana domaćih, Đurića. On je pokušao da van svog kaznenog prostora predribla napadača Zvezde, međutim špic crveno-belih mu je oduzeo loptu i doneo vođstvo gostima. Prilikom oduzimanja lopte, Stojiljković je zakačio po nogama golmana Dinama, ali Nenad Đokić nije procenio da se radilo o faulu u napadu.

Do kraja poluvremena dosta mirnija igra, a drugi deo utakmice u Surdulici počeo je novim golom gostujućeg tima. Crvena zvezda je imala korner sa leve strane, ali su se crveno-beli odlučili na pomoćnu igru. Lopta je stigla do Ebisilija koji je odlično centrirao i pronašao Srđana Babića pred golom Dinama. Štoper Zvezde je uspeo da postigne gol prilikom čega je dobio udarac u glavu od golmana Đurića koji je pokušao da izboksuje loptu i otkloni opasnost.

Ređale su se prilike na obe strane. Simić je izbio sam pred golmana Dinama ali nije uspeo da reši tu situaciju. Dobru priliku da Vranjanci kazne taj promašaj propustio je Dimitrov koji je danas itekako namučio Zorana Popović.

Ali par minuta kasnije, Veljko Simić je uspeo da se upiše među strelce. Najlepša akcija na utakmici, Marko Marin je proigrao Stefana Hajdina koji je odličnu uočio utrčavanje Simića, i proigrao ga za gol koji je postavio i konačni ishod.

U 62. minutu je Suraka propustio najbolju šansu domaćina, kada je kod kornera ostao bez čuvara, Lorenca Ebesilija, ali nije bio precizan te je loptu poslao pored gola. Odmah zatim je u šansu izbio Dejan Joveljić, postigao je gol mladi napadač Zvezde, ali iz ofsajda.

(Izvor: YouTube/EF)

DINAMO – CRVENA ZVEZDA 0:3
(Stojiljković 29, Babić 48, Simić 56)

DINAMO (4-2-3-1): Đurić – Stanković, Veškovac (od 68. Veškovac), Gašić, Sićović (od 46. Ratković) – Đurišić, Karapandžić (od 62. Stevanović) – Pavišić, Nedeljković, Suraka – Dimitrov.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović – Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić (od 62. Joveljić) – Jovičić (od 46. Hajdin), Ebisilo – Milić (od 46. Milijaš), Marin, Simić – Stojiljković.

Superliga Srbije, 16. kolo

Petak

Proleter – Radnički (N) 1:2 (1:0)
(Čović 14 – Haskić 68pen, Lambulić 69a.g.)

Subota

Bačka – Voždovac 1:0 (0:0)
(Radinović 90+1)

Mačva – Spartak (S) 0:0

Partizan – Radnik 2:0 (1:0)
(Gomeš 43, Ivanović 89)

Zemun – Čukarički 0:3 (0:1)
(Ovusu 28, Mudrinski 74, Kajević 79)

Dinamo (V) – Crvena zvezda
(Stojiljković 29, Babić 48, Simić 56)

16.00 Mladost – Vojvodina
18.00 Rad – Napredak

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter