0
Domaći fudbal

FOTO: FK ČUKARIČKI

SAMUEL OVUSU: Ako se budem vraćao nakon odlaska iz Srbije – vraćam se u Čuku!

Objavljeno: 09.11.18 u 16:28

Posle prvog kruga u Superligi Srbije Čukarički je na visokoj, četvrtoj poziciji, iza Crvene zvezde, niškog Radničkog i Partizana.

Na startu ‘drugog dela’ šampionata, Brđani će u goste Zemunu, timu sa kojim su na ovosezonskoj premijeri remizirali (1:1). Strelac gola u tom meču za Čukarički bio je momak iz Gane Samuel Ovusu, koji je pred duel sa Zemuncima istakao:

– Imaju vrlo dobar tim. Na početku svake sezone mečevi su specifični, tek dolazite sa priprema. Igrali smo tada na domaćem terenu protiv njih nerešeno. Mislim da smo od tada dosta napredovali, u svakoj utakmici. U Zemun idemo po pobedu, želimo da nastavimo dobar niz mečeva i rezultata posle Partizana i Mladosti – kazao je Ovusu, koji je potom podsetio na dešavanja sa uvodnom susreta u sezoni, u kojem je i bio strelac:

– Bilo smo bolji, pogodio sam tada protiv Zemuna, nadam se da bih to mogao da ponovim.

Da li ste zadovoljni svojim igrama u dosadašnjem toku sezone i uošte igrama i rezultatima koje je Čukarički postigao?

– Rekao bih da mogu i bolje. Znam koliko mogu, ali još nisam na tom nivou. Kažu mi u klubu, saigrači, treneri, navijači, da igram dobro i da su zadovoljni. Ali, ja nisam u potpunosti, znam da mogu još bolje – kazao je Ovusu, koji je potom dodao da je tekuća sezona već bolja od prethodne, i na ličnom i na klupskom planu:

– U čitavoj prošloj postigao sam četiri gola, sada na polusezoni već tri, imam i nekoliko asistencija. Takođe, sezona je bolja i za klub u globalu, to pokazuje broj osvojenih bodova i pozicija na tabeli. Vrlo, vrlo dobro stojimo.

Koliko daleko može Čukarički ove sezone?

– Cilj je da klub izbori plasman u Evropu, konkretno u kvalifikacije za Ligu Evrope. Ne znam u koji ću klub i koju evropsku ligu otići posle Čukaričkog, ali ne bih voleo da se to dogodi, a da se ne izborimo za evropska takmičenja.

Da li je meč u Lučanima bio najbolji koji je Čukarički odigrao u dosadašnjem toku sezone?

– Pre bih rekao da je bila veoma teška utakmica, a ne naša najbolja. Uvek je zahtevno igrati protiv Mladosti u Lučanima. Ne želim da pričam o suđenju, nije to moj posao, ali bila je stvarno stresna utakmica. Vodili smo sa 2:0, pa su oni preokrenuli, na kraju smo trijumfovali sa 4:3. Ali, istakao bih i utakmicu protiv Partizana, u kojoj nisam igrao zbog temperature, momci su stvarno bili sjajni na terenu. Takođe, meč protiv Proletera je bio odličan – vraća film Ovusu.

Kolika je razlika između večitih rivala Crvene zvezde i Partizana i ostalih klubova?

– Što se mene tiče, nema neke velike razlike. Samo što Crvena zvezda i Partizan imaju bogatiju tradiciju, mnogo više trofeja, jedini su šampioni Srbije već godinama unazad. Ali, za mene, kad se istrči na teren, nema razlike između „Čuke“ i Zvezde i Partizana. Ne želim nikom da priznam da je bolji od mene, već pokušavam uvek da pokažem tokom igre da sam ja taj koji je bolji, tako uostalom razmišlja i Čukarički – rekao je Ovusu, koji se potom dotakao velike pobede Crvene zvezde nad Liverpulom u Ligi šampiona:

– Za mene to nije čudo, fudbal u suštini nije splet čudnih događaja. Znate, veliki sam vernik, verujem u Boga. Ako Bog misli da nešto treba da se desi, to će se i dogoditi. Eto, videli ste naš meč u Lučanima i sve što se tamo dešavalo, ali Bog je hteo da mi pobedimo, bio je na našoj strani. Ima Liverpul sjajne igrače, Salaha, Manea i ostale, ali i Zvezda je šampion države. Ponavljam, u fudbalu nema čuda, samo pobeda i poraza i nerešenih ishoda.

Kako se osećate u Čukaričkom?

– Osećam se dobro, svi su me ovde prihvatili kao domaćeg, kao da sam Srbin. Bio bih srećan da ostanem u Čukaričkom do kraja života, ovo je moj klub, omiljeni u Srbiji, iako sam prvo igrao u Radniku. Surduličanima sam naravno zahvalan za sve, iako je to mala sredina i drugačija, ljudi su tamo veoma ljubazni. Ali, ako odem iz Čukaričkog i potom se budem vraćao u Srbiju, vratiću se u Čukarički, u moj klub! – naglasio je Ovusu.

Momak rođen 28. marta 1996. godine u Akri, fudbalsku karijeru je počeo u Gani, igrao je za mlađe kategorije Red Bul Gane i Vižna. Podsetio se Ganac svojih početaka.

– Igrao sam sa mojim timom iz Gane na turniru mlađih kategorija u Francuskoj, gde smo u konkurenciji timova kao što su Porto, Midtjiland, Nordsjeland, osvojili drugo mesto. Kad sam se vratio u Ganu, stigao je poziv iz Surdulice, koji sam prihvatio. Došao sam sa 17 godina u Radnik, prve sezone u Prvoj ligi Srbije nisam mnogo igrao, ali naredne već jesam. Dali su mi šansu da nastupam u Superligi, iskoristio sam je na najbolji mogući način.

Kakvi su uslovi za život u Srbiji?

– Odlični. I kad sam bio u Turskoj, sa tadašnjim saigračima sam često pričao o Srbiji, pominjali su noćni život ovde, hranu… Imam i devojku, ali ne bih da pričam o svom privatnom životu – uz osmeh je završio razgovor Samuel Ovusu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter