0
Domaći fudbal

FOTO: Twitter/Barcelona

PRST U OKO BOGATIMA: Evo šta je Infantino poručio igračima koji odluče da igraju Superligu Evrope!

Objavljeno: 08.11.18 u 00:00

Fudbal je pogodio jak zemljotres zvani Superliga Evrope koji bi mogao da uništi UEFA i ‘elitno’ takmičenje Ligu šampiona.

Bogati fudbalski klubovi ‘Starog kontinenta’ žele novo takmičenje pod nazivom Superliga Evrope. To bi bilo nešto slično košarkaškoj Evroligi koja se otisnula od FIBA i napravila privatno takmičenje. Naime, novo fudbalsko takmičenje igrali bi samo timovi iz najjačih pet liga Evrope, a zarada za njih bi bila mnogo veća od Lige šampiona. Start takmičenja planiran je za leto 2021. godine, ali…

Danas se oglasio prvi čovek povodom želje bogatih da se separatišu od UEFA. To je učinio prvi čovek FIFA Đani Infantino. On je jasno stavio do znanja kakva kazna čeka fudbalere koji budu igrali za te timove.

– Najvećim imenima svetskog fudbala biće zabranjeno učestvuju na Mundijalu pod uslovom da se pojave u toj evropskoj Superligi. Moramo da sprečimo nastanak Superlige, isto tako i letnje turnire po Severnoj ili Južnoj Americi koji bi vodili ka njenom formiranju – poručio je Infantino.

Prvi čovek svetskog fudbala je istakao da ova ideja nije nastala juče, ali da su FIFA i UEFA u velikoj borbi.

– O ovoj temi se priča već 20 godina. Samim tim što su se pojavili dokumnetu, postoji i realna opasnost da do odvajanja dođe. Naš zadatak je da pronađemo način da fudbal ostane jedinstven.

Ako bi bogati klubovi (njih 16) napravilo svoju ligu moglo bi se reći da bi to bio kraj za mnoge zemlje Evrope, jer bi u tom slučaju za Crvenu zvezdu i Partizan, ali i mnoge druge ‘elita’ bila samo misaona imenica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter