0
Domaći fudbal

Fudbal Super liga season 2016-2017 Radnicki (Nis) v Cukaricki Radnicki Ivan Konovalov Nis, 24.07.2016. foto: Sasa Djordjevic/Starsportphoto ©

IVAN KONOVALOV EKSKLUZIVNO ZA HOTSPORT: Prvi golman ruskog Rubina o Zvezdinom podvigu, Radničkom, srpskom fudbalu…

Objavljeno: 08.11.18 u 17:57

Fudbaleri Radničkog i Bačke dobro pamte ime Ivana Konovalova. Talentovani ruski golman u Srbiji je tražio šansu da pokaže raskošni talenat, ali za to nije dobio pravu priliku.

 

Polaznik akademije fudbala Spartaka iz Moskve danas uspešno brani boje Rubina iz Kazanja. U razgovoru za Hotsport Konovalov je uporedio srpski i fudbal u Rusiji.

– Velika je razlika između stilova koji se gaje u Srbiji i ovde. Dosta pažnje posvećuje se trening kampovima, analizi individualnih učinaka igrača i što boljoj fizičkoj pripremi. Takođe, infrastruktura je dosta razvijenija u Rusiji. Fudbalski uslovi za igrače, ali i navijače su znatno bolji ovde. Gotovo svi klubovi imaju nove stadione i to u velikoj meri daje prednost ruskom fudbalu, kaže Konovalov.

Iako je tokom boravka u Radničkom imao oštru konkurenciju u vidu Aleksandra Jovanovića, ostao je i čekao svojih pet minuta.

– Bilo je opcija za povratak u Rusiju, ali sam nakon razgovora sa trenerom (Milan Rastavac, prim. aut.) odlučio da ostanem u Nišu. Rekao mi je da ozbiljno računa na mene, ostao sam i borio se za svoje mesto u timu, kaže Konovalov.

Nezaobilazno je bilo pitanje da li je pratio meč Crvene zvezde i Liverpula.

– Odgledao sam ceo meč. Crvena zvezda je pobedila zahvaljujući svojim navijačima. Igrao sam protiv Zvezde na Marakani i znam kakvu atmosferu mogu „Delije“ da naprave. Crvena zvezda je napravila podvig, ali je imala i dosta sreće iza sebe, poručuje Ivan Konovalov.

 

Talentovani ruski golman zaobilaznim putem došao je do Rubina iz Kazanja, gde se veoma brzo nametnuo kao prva opcija Kurbana Berdijeva. Trenutna šesta pozicija na tabeli u mnogome je delo bravura Konovalova, koji je u više navrata uvršten u idealni tim kola Premijer lige Rusije.

Dvadesetčetvorogodišnji Ivan Konovalov u svojoj karijeri nosio je dresove Akademije fudbala Spartaka iz Moskve, Amkar Perma, Astrahana, Radničkog, Bačke, Torpeda i Rubina iz Kazanja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter