0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

RUSI SPREČILI TERORISTE: Stadion na kom je igrala Srbija bio meta…

Objavljeno: 07.11.18 u 22:14

Ruske bezbednosne službe sprečile su napade dronom tokom održavalja Svetskog prvenstva minulog leta.

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije saopštila je da su njeni pripadnici preduzeli mere kojima su otkrili i osujetili pokušaje terorista da pomoću dronova ugroze bezbednost visokih političkih zvaničnika tokom velikih sportskih događaja, a većinom tokom Mundijala.

Direktor FSB Aleksandar Bortnjikov nije otkrio koji su teroristi u pitanju niti kako su zaustavljeni. Ministar unutrašnjih poslova Rusije Vladimir Kolokolcev je rekao da je sedam nacionalističkih huliganskih bandi osujećeno da napadnu strane navijače.

Oni su navodno planirali napade na pristalice reprezentacija Engleske, Argentine, Poljske i Senegala. Ni Borotnjikov ni Kolokolcev nisu otkrili tačne lokacije na kojima su bezbednosne službe sprovodile akcije.

Tokom aprila ruski ekstremisti i huligani su pretili da planiraju napad tokom utakmica u Samari, gde je tokom Mundijala odigrano šest utakmica, a u premijernoj su nastupili fudbaleri Srbije protiv Kostarike.

U Samari su letos igrali još: Danska – Australija, Urugvaj – Rusija, Senegal – Kolumbija, Brazil – Meksiko i Švedska – Engleska.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter