0
Domaći fudbal

MILAN ZVEZDI GLEDA U LEĐA: Crveno-beli prestigli italijanskog velikana na UEFA rang listi

Objavljeno: 07.11.18 u 11:17

Sjajnom partijom na svom terenu fudbaleri Crvene zvezde poslali su velikana sa ‘ostrva’ kući sa dva pogotka u mreži.

Dobra igra ekipe Vladana Milojevića i osvajanje novih bodova doprineli su skoku na rang listi Evropske kuće fudbala (UEFA).

Dva gola Milana Pavkova sinoć na stadionu ‘Rajko Mitić’, te odlična partija celokupnog tima i trijumf nad Liverpulom doprineli su tome da crveno-beli napreduju i sa 84. dođu do 79. pozicije na UEFA rang lsti. Oni su tako pored Spartaka i Dinama iz Moskve, Malmea i Makabija iz Tel Aviva za sobom ostavili i jedan od najvećih klubova na ‘starom’ kontinentu, Milan.

Osim velike pobede i nova tri boda koja su upisali i koja ih ‘vraćaju u život’, crveno-beli su sinoć osvojili i 2.000 bodova, te sada sa ukupno 16.750 bodova, oni se nalaze ispred slavnog Milana, koji ima 750 bodova manje. Takođe Crvena zvezda se na ovoj listi primakla i Partizanu, za kojim je dele samo dva mesta. Crno-beli imaju 18.000 bodova, što je za 1.250 više od ‘večitog’ rivala, a između beogradskih timova nalaze se Everton i Cirih.

Sinoćna pobeda ima ima novčani značaj za klub iz Ljutice Bogdana, tako su crveno-beli nakon pobede nad ‘Redsima’ osvojili još 2.700.000 evra, što uz onih 900.000 nakon remija sa Napolije, u zbiru donosi 3.600.000 evra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter