0
Domaći fudbal

Fudbal Football UEFA YOUTH Champions League Group C season 2018/2019 Crvena Zvezda v Liverpool Beograd, 06.11.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

OMLADINSKA LIGA ŠAMPIONA: Treći poraz Zvezde, Liverpul (ne)zasluženo slavio u Beogradu

Objavljeno: 06.11.18 u 16:02

Fudbaleri Liverpula savladali su Crvenu zvezdu u 4. kolu Omladinske lige šampiona rezultatom 2:0, i tako tim iz Beograda nakon četiri kola ostavili na samo jednom osvojenom bodu.

Hrabro je Zvezda izašla na megdan timu iz Engleske, i napadali su crveno-beli tokom većeg dela meča. No, na samom početku nije tako izgledalo pošto je Liverpul imao inicijativu, no uprkos agilnosti Rafaela Kamača Bobija Adekanjea i nekoliko opasnih situacija pred golom Gordića, gola nije bilo.

Oko pola sata trajala je inicijativa Engleza, da bi kada je otpočela poslednja trećina prvog poluvremena Zvezda zaigrala mnogo hrabrije, angažovanije, pa je bilo pitanje momenta kada će golman iz Češke Jaroš vaditi loptu iz mreže. 

FOTO: STARSPORT

A mogao je u čak tri navrata to da uradi, pošto je Njegoš Kupusović počev od 30. pa u narednih pet minuta čak tri puta bio u više nego izglednoj poziciji da pogodi gol rivala, ali je na kraju dobio samo pitanje komentatora engleske BT Sport televizije – „Koliko mu je prilika još potrebno da da gol?“.

Nastavilo se tako i u drugom delu, mogao je Joveljić posle zakasnele reakcije odbrane gostiju da dovede Zvezdu u vođstvo, ali nije iz blizine proturio loptu pored golmana „redsa“, da bi u 69. minutu kazna usledila nakon prilike koju su stvorili Kamačo i Adekanje. Odbranio je Gordić prvi šut, ne i drugi Kurtisa Džonsa pa je gostujući sastav stigao do vođstva, da bi u 75. minutu Adam Luis, kapiten tima sa „Enfilda“, iz slobodnog udarca postavio konačnih 2:0.

Crveno-belima ostaje da žale za propuštenim prilikama, pogotovo ako se uzme u obzir to da je gosutjući sastav kući mogao da bude ispraćen sa nekoliko pogodaka u mreži.

Omladinska Liga šampiona, 4. kolo

Crvena zvezda – Liverpul 0:2 (0:0)
Strelci: 0:1 Kurtis Džons (69), 0:2 Adam Luis (75)

Beograd – Stadion: Čukaričkog; Gledalaca: Oko 2.000; Sudija: Kristofer Jeger; Žuti kartoni: Jovičić, Stojanović – Klejton, Džons
Crvena zvezda: Gordić – Kukolj, Milikić, Jovičić, Stajić – Adžibaba (od 90. Dedijer), Stojanović (od 62. Stojančić), Kupusović (od 62. Velikić), Jocić (od 82. Burmaz), Terzić (od 90. Ajdinović) – Joveljić
Liverpul: Jaroš – R. Vilijams, Kojl, Klejton – N. Vilijams, Džons, Kejn (od 79. Dikson-Boner), Luis – Kamačo (od 84. Huver), Dankan (od 80. Glejcel), Adekanje (od 84. Larusi)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter