0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga/KK Budućnost Voli

ABA LIGA: Budućnost bila blizu novog kiksa, ali tu je Džekson – Olimpija pala u ‘Morači’

Objavljeno: 05.11.18 u 22:38

Košarkaši Budućnosti došli su do četvrte pobede u ovoj sezoni, a oni su večeras bili bolji od Olimpije.

Ekipa Aleksanra Džikića u poslednjoj utakmici šestog kola stigla je do veoma bitnog trijumfa rezultatom 85:69 (22:10, 23:13, 19:30, 21:16).

Nakon serije poraza i loših rezultat ‘plavi’ su veoma dobro otovrili ovu utakmicu poenima Erla Klarka i Petra Popovića i serijom od 7:0. Nastavila je domaća ekipa da ‘dodaje gas’, a pomenutom dvojcu poenterski su se pridodali i Alen Omić i Nemanja Gordić, a ovaj period završili su sa prednosšću od 12 poena.

U drugoj deonici nastavljena je dobra igra regionalnog predstavnika u Evroligi, a minute u ovom periodu dobro je iskoristio centar Filip Barović, a na odmor na poluvremenu otišlo se sa 22 poena prednosti domaće ekipe. U treću deonicu bolje ulaze košarkaši Olimpije, Šamanić, Bubnić, Lazić i Špan svojim poenima doprineli su da razlika bude smanjena za 11 poena nakon ovog perioda.

FOTO: ABA liga/KK Budućnost Voli

Prva polovina četvrte četvrtina bila je možda i najinteresantiji deo ovog duela. Činilo se da bi ekipa Aleksandra Džikića ponovo mogla doživeti pravu katastrofu i novi poraz i to na svom parketu. Poenima Lapornika i Šimanića na 4.59 minuta do kraja utakmice Olimpija smanjuje rezultat na tri poena razlike, a tada je bio 70:67. Ali kao da više od toga gosti nisu mogli, prvo kapiten Budućnosti Suad Šehović postiže trojku, a onda na scenu stupa nekadašnji igrač Barselone Edvin Džekson. Francuz je preuzeo odgovornos u pravom trenutku i sa dve vezane trojke rešio pitanje pobednika na ovoj utakmici. Do kraja poenima je začinio dobru partiju Alen Omić, ali se mora pohvaliti i fenomenalna blokada mladog Alekse Ilića u finišu u utakmice.

Najviše poena u domaćem sastavu zabeležili su Edvin Džekson 11 uz dve asistencije i Omić isto toliko uz devet skokova, a pratili su ih Erl Klark, Barović i Gordić sa 10. U sastavu Olimpoije najviše je ubacio Bubnić 13, potom Šimanić 12 i Špan 11.

ABA LIGA – 6. KOLO

Petak
Igokea – FMP 74:85

Subota
Mega Bemaks – Partizan 74:81

Krka – Zadar 77:78

Crvena zvezda – Cedevita 94:79

Nedelja

Cibona – Mornar 84:73

Ponedeljak

Budućnost – Olimpija 85:69

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter