0
Fudbal

ŠOK: Ronaldinjo ne sme da napusti Brazil

Objavljeno: 03.11.18 u 13:12

Jedan od najboljih fudbalera ikada, Brazilac Ronaldinjo, neće moći da napusti domovinu zbog duga od dva miliona dolara, koju vuče već tri godine i koji je primorao ovu latinoameričku državu da mu oduzme pasoš.

Izrečena presuda iz 2015. godine tereti nekadašnjeg asa Barselone i njegovog brata za uništavanje prirodnih dobara građenjem mlina i skladišta na obali jezera Guiba u brazilskoj državi Porto Alegre i na osnovu nje su morali da isplate spomenuti milionski iznos, koji do danas nisu učinili.

Kako bi ubrzala ovaj postupak, država je naložila oduzimanje pasoša nekadašnjem reprezentativcu Brazila i njegovom bratu ograničivši im kretanje, ujedno i izlazak iz zemlje, a i sporna imovina na jezeru im je zaplenjena dok ne izvrše uplatu.

Interesantno je da se u izjavi državnog tužilaštva navodi da su braća Ronaldinjo na računima u brazilskim bankama imali svega šest dolara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter