0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

OPTIMISTIČNE NAJAVE IZ VOJVODINE: Poštujemo Partizan, ali cenimo i sebe (VIDEO)

Objavljeno: 02.11.18 u 13:05

Pomoćni trener Vojvodine Radovan Krivokapić i kapiten “stare dame” Nikola Antić složili su se u mišljenju da crveno-beli treba da poštuju Partizan, ali da istovremeno moraju da cene i sebe, odnosno, veličinu kluba u kojem se nalaze.

U derbiju 15. kola Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine u nedelju gostuju ekipi Partizana u Beogradu. Za crveno-bele, ovaj meč dolazi posle tri uzastopne pobede (jedna u Kupu i dve u prvenstvu), dok su Beograđani, nakon trijumfa u Kupu, u Superligi Srbije na poslednja dva meča oba puta remizirali.

Iz tog razloga, u sportskoj javnosti postoji mišljenje da Voša u nešto boljoj formi dočekuje predstojeći derbi, iako položaj na tabeli govori da uloga favorita ipak pripada domaćinu.

Na konferenciji za novinare pred ovu utakmicu, pomoćni trener Vojvodine Radovan Krivokapić iskoristio je priliku da još jednom javno čestita kapitenu Nikoli Antiću na 100 odigranih utakmica za ‘staru damu’, s obzirom na to da je jubilarni meč u crveno-belom dresu odigrao u sredu protiv Radnika.

– Našem kapitenu čestitam na lepom jubileju, a on možda nije ni svestan toga šta je uradio za ovaj klub. Ja sam dete Vojvodine i u njoj sam proveo mnogo godina, pa opet nisam uspeo da odigram 100 utakmica. Posle meča protiv Radnika, bilo je slavlja u svlačionici, kako zbog pobede od 1:0, tako i zbog njegovog jubileja – kaže Krivokapić.

Protiv Partizana, Vojvodina će odigrati svoju petu utakmicu za samo dve i po nedelje.

– U ovom trenutku, ono što je dobro jeste to da utakmice idu jako brzo jedna za drugom i da nema mnogo vremena za slavlje, pa već za dva dana igramo protiv najjačeg protivnika od kako je ovaj stručni štab preuzeo tim. Iako mnogi pričaju da je Partizan u rezultatskoj krizi i da ne igra na nivou kluba, nas to ni u kom slučaju ne sme da zavara, niti smemo da pomislimo da možemo da se opustimo protiv takvog rivala, pogotovo zbog toga što ćemo igrati na njegovom terenu. Međutim, takođe imamo obavezu da cenimo sebe i klub u kojem se nalazimo, kao i to da damo sve od sebe i pokušamo da ostvarimo jedan veliki rezultat. U Beograd idemo bez neke preterane euforije i sa maksimalnim oprezom, jer na to nas obavezuje položaj na tabeli. Poštujemo rivala i njegovu istoriju, ali želimo da se priča o nama, a do to tog cilja možemo doći samo sa maksimalnom odgovornošću – izjavio je Krivokapić.

Za predstojeći derbi, Vojvodina neće moći da računa na nedavno operisanog Aleksandra Mirkova (22), koji je povređen već duže vreme, dok se na lakše povrede žale Diamantis Huhumis (24) i Nikola Srećković (22). Svi ostali igrači su spremni i u konkurenciji za sastav.

Od kapitena Vojvodine Nikole Antića (24), navijači Voše očekuju da predvodi saigrače u pokušaju da protiv Beograđana ostvare još jedan dobar rezultat.

– Pre svega, želeo bih da se zahvalim navijačima, saigračima i članovima stručnog štaba na čestitkama za 100 odigranih utakmica u dresu Vojvodine. To je velika stvar i zbog toga sam izuzetno ponosan, jer nije lako nigde odigrati 100 zvaničnih utakmica, a pogotovo ne u velikom klubu kao što je Vojvodina. Što se tiče meča protiv Partizana, vezali smo tri pobede i u Beograd nećemo ići sa belom zastavom, već da odigramo jednu dobru utakmicu i da na dobrom terenu pokažemo šta umemo, pa šta nam Bog da – rekao je Antić.

Derbi između Partizana i Vojvodine igra se na stadionu Partizana u Beogradu u nedelju, sa početkom u 19 časova, uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport.

(Izvor: youtube / Fk Vojvodina)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter