0
Fudbal

FUDBAL POMERA GRANICE: Čeka nas veliki spektakl, argentinski predsednik će Superklasiko učiniti nezaboravnim!

Objavljeno: 02.11.18 u 19:24

Ili bolje reći, vraća ih na mesto, pošto će se ponovo u Superklasiku na jednoj utakmici čuti navijanje i navijača Boke i Rivera.

Doneta je odluka da će na duelima dva najveća argentinska kluba u finalu Kopa Libertadores biti i gostujućih navijača.

Bezbednost je bio osnovni razlog zbog kojeg od 2014. godine pristalice Rivera nisu videle Bombonjeru, a navijači Boke Monumental. To će se promeniti ovog meseca kada će se u dva duela Boka i River boriti za trofej prvaka Južne Amerike, prvi put u istoriji.

Ono što izaziva čuđenje u celoj ovoj priči oko argentinskih navijača jeste što je glavni zagovorenik toga da prisustvuju gostujući prvi čovek države, Maurisio Makri, koji je u tome i uspeo.

– Održali smo seriju sastanaka, dogovaramo se sa bezbednosnim snagama, ali je rešeno da će igrati sa prisustvom gostujućih navijača. Pričao sam sa gradskim vlastima Buenos Ajresa, složili smo se da je ovo nešto izuzetno i da moramo da probamo. Već su se igrali derbiji sa gostujućim navijačima i to nije nešto što ne može da se organizuje. Biće kao pre, samo sa nekim novim tehnologijama. Organi za suzbijanje nasilja na stadionima su već proterali mnoge huligane sa stadiona. Uhaspili smo oko 500 begunaca, a zabrnjen je ulazak na stadione za oko 2.000 huligana. Hajde da ovo bude nešto lepo i jedinstveno u istoriji naše države. Sećam se polufinala koje smo dobili na Riverovom stadionu i čula se samo tišina. To nije fudbal. Ovo je poslednje finale Kopa Libertadores koje se igra na dve utakmice i moramo se potruditi da ostane upamćeno po navijačima oba kluba. Neki će da slave, neki da tuguju, ali to je neizbežno. Uživajmo u nečemu što je jedinstveno i ne osvrćimo se na ružne stvari. Biće ovo žurka za pamćenje i 15 dana za večnost, kazao je nekadašnji predsednik Boke, Makri koji je dodao da će i na jednoj i na drugoj utakmici biti oko 4.000 gostujućih navijača.

Zapratite najbolju sportsku Instagram stranicu – HOTSPORT.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter