Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović uspešno je zalečila povredu ahilove tetive desne noge i dobila je zeleno svetlo za povratak na stazu.

Španovićeva se povredila tokom kvalifikacija skoka u dalj na Evropskom prvenstvu u Berlinu, usled koje je bila sprečena da brani titulu evropske šampionke iz Amsterdama 2016. godine.


Sam proces oporavka trajao je dva meseca, a Španovićeva je nedavno dobila zeleno svetlo svog medicinskog tima na čelu sa doktorom Jovanom Djurovićem za povratak na stazu.

– S nestrpljenjem sam čekala povratak na stazu, ali moram da priznam da nije lako vratiti se posle dvomesečne pauze. Krenuli smo s laganim treninzima i za sada sve ide po planu. Spremna sam za naporan rad i radujem se novim izazovima, rekla je Španovićeva, a prenosi njen PR tim.

Kako se navodi u saopštenju, od 1. do 21. novembra sve devojke koje žele da upoznaju Ivanu Španović i da odrade trening sa svetskom i evropskom šampionkom mogu da se odazovu akciji ‘Treniraj sa Ivanom’ (#trenirajsaIvanom).

Španovićeva je istakla da se raduje toj akciji i druženju s devojkama, koje će imati priliku, kako je rekla da ‘iskuse jedan mali deo njene svakodnevice’.

– Veoma sam radoznala da čujem njihove utiske tokom i posle treninga. Želja mi je da zajedno podstaknemo devojke da budu aktivne i u ovom periodu godine, kada je definitivno lakše naći izgovor nego uskočiti u trenerku, obuti patike i pokrenuti se. Verujem da će i one meni dati potreban dodatni vetar u leđa i pozitivnu energiju u periodu povratka treninzima posle povrede, rekla je ona.

 
 
 
View this post on Instagram

Back to basics. ‍♀️✌

A post shared by Ivana Španović (@ivanaspanovic) on

Više informacija o samoj akciji mogu se naći na oficijelnom Instagram profilu Ivane Španović.