0
Domaći fudbal

LIČNI STAV: Ima li fudbal u Srbiji smisao?

Objavljeno: 31.10.18 u 21:13

Ljubitelji fudbala iz unutrašnjosti često imaju krilaticu ‘ne igra se fudbal samo za Zvezdu i Partizan’. Iako je prethodnih sezona tabela pokazivala da je tako, to se ove sezone promenilo.

Trener Radničkog Nenad Lalatović se u susret utakmici sa Bačkom bavio i ovom temom. Lalatović je izrazio razočarenje naslovima u javnosti u prethodnom periodu.

– Raduje me što smo razdvojili Crvenu zvezdu i Partizan na tabeli i smeta mi kada se komentariše kako Zvezda ima 11 bodova više od Partizana, a niko ne spominje Radnički. Logično je da se kaže da Zvezda ima devet bodova više od Radničkog, jer smo mi ta ekipa koja je u ovom trenutku najbliža lideru na tabeli. Svi moraju da shvate da se fudbal u ovoj zemlji ne igra samo u Beogradu. Ove sezone se jasan kvalitet vidi u Nišu i zato smatram da ovaj klub treba tretirati prema rezultatima koje ostvaruje, rekao je Lalatović.

Identična situacija viđena je i 2016. godine kada je isti trener sa Vojvodinom određeni period boravio na prvoj poziciji, fokus je bio na tome koliko drugoplasirana Zvezda beži crno-belima.

Derbi ovog kola odigran je na Banovom brdu gde je Čukarički dočekao Partizan. Duel trećeplasiranog Partizana i Čukaričkog javnost je okarakterisala kao duel drugoplasiranog i trećeplasiranog što je izazvalo gnev navijača na jugu Srbije. Fudbalski centri širom Srbije staju na noge, od Surdulice, Bačke, Šapca, Niša, Vranja, Nišlije ove sezone beleže najbolje rezultate u svojoj istoriji, ali to očigledno nije dovoljno da se zapamti ko je na kojoj poziciji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter