0
Evrokup

Kosarka EuroCup season 2018-2019 Partizan v Asvel Beograd, 23.09.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

EVROKUP: Partizan propustio šanse, poraz u Ankari – četvrti evropski ove sezone

Objavljeno: 31.10.18 u 20:02

U 5. kolu Evrokupa Partizan je u Ankari izgubio od Turk Telekoma rezultatom 77:72.

Ovo je četvrti poraz crno-belih za kraj prvog kruga grupne faze evropskog takmičenja.

Loše je ekipa Partizana otvorila utakmicu, prvo je Bondža Si izgubio loptu posle čega je Gebrijel kucao, da bi zatim loptu izgubio i Stefan Janković i napravio nesportski faul prilikom pokušaja da odigra odbranu. Usledili su i poeni Vladimira Štimca, nakon čega je Vanja Marinković ubacio prve poene za Partizan. Ušli su u ritam crno-beli ali su Štimac i Lendzberg održavali prednost Turk Telekoma. Trojkom Marinkovića je Partizan prišao na samo pet razlike, ali je potom ekspresno Keni Gebrijel vratio trijku.

U finišu prve deonice domaćin dolazi na korak od dvocifrene prednosti posle treće trojke iz isto toliko pokušaja Gebrijela, a već u sledećem napadu Lendzberg donosi vođstvo od dve cifre Turk Telekomu (25:14). Stanje je dodatno pogoršao koš Sonsirme uz faul posle promašaja Entoni Brauna, pa je na pauzi rezultat bio 28:14.

Odlično je u prvom kvartalu služio šut turski tim koji je za deset minuta igre ubacio 28 poena. Trojkom Turena na startu deonice Turk Telekom dolazi do prednosti od 17 poena. Ubrzo se ponovo rezultat menja, u korist Turaka – 33:14. Šest i po minuta igre trebalo je Partizanu da stigne do poena u drugoj četvrtini, nakon prodora Markusa Pejdža. Usledila je trojka Vanje Marinkovića iz prilično teške pozicije, ali je mini seriju gostiju domaći tim uspeo da zaustavi. Međutim ponovo sledi nalet Partizana, Lendejl i Marinković su pogađali i Turci su u tom momentu vodili 12 poena razlike.

Na poluvreme Turk Telekom odlazi sa plus 14.

I treću četvrtinu je Partizan loše otvorio, pet vezanih poena Turk Telekoma koji odlazi na 51:32. Nisu se predali crno-beli, Nikolić je pogodio uz fal, zatim je Marinković ukrao loptu i poentirao iz kontre za 12 poena razlike. Serija na seriju, sledećih šest poena postigao je turski tim koji je ubrzo zatim otišao i na plus 20 trojkom Turena. A onda sjajna serija Partizana u režiji Vanje Marinkovića i Džoka Lendejla od deset uzastopnih poena. Mogao je Partizan da se nakon dužeg vremena vrati na jednocifreni minus, ali je loptu izgubio Aleksej Nikolić.

U prva dva minuta poslednje deonice nije bilo poena na obe strane, a prve poene dao je Lendzberg i to trojku za plus 13. Eksplozivnim kucanjem Lendejla crno-beli ponovo smanjuju na deset, ali ne uspevaju da se spuste na manji zaostatak. Nakon nekoliko akcija i to je pošlo za rukom Partizanu koji je imao minus oasm, ali je uspela turska ekipa da odbrani nalet Partizana i do kraja sačuva pobedu.

Grupa C

utorak

Asvel – Zenit 89:68
Valensija – Trento 87:66

sreda

Turk Telekom – Partizan 77:72


0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter