0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

DRAGAN DŽAJIĆ ZA HRVATE: Zvezda bi dobila Dinamo, volimo mi Srbiju koliko i vi Hrvatsku, ali ste vi našli neku žicu…

Objavljeno: 31.10.18 u 12:25

Legendarni jugoslovenski fudbaler i počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić govorio je za hrvatske medije o Crvenoj zvezdi, fudbalu u Srbiji, ali i onome kod ‘komšija’.

‘Večernji’ list je odlučio da napravi intervju sa Draganom Džajićem, a jedno od pitanja za legendu Crvene zvezde i cele Jugoslavije bilo je da li bi voleo opet da vidi meč crveno-belih i modrih.

– To može da se dogodi samo ako nas žreb u Evropi spoji, sve drugo je nerealno. Voleo bih da vidim tu utakmicu, zašto da ne. Igrale su već i Srbija i Hrvatska i šta je bilo? Ništa. Pobedili ste, malo se sladili i to je to. Teško mi je da predvidim ishod, ali mislim da bi Zvezda pobedila – rekao je Dragan Džajić.

‘Komšije’ je zanimalo i kako Treća Zvezdina zvezda gleda na učešće kluba u Ligi šampiona i ubedljive poraze protiv PSŽ-a i Liverpula.

– Zvezda 27 godina nije bila u Ligi šampiona. Bila je velika euforija. Kada je obavljen žreb, znali smo da će biti jako teško, niko nije sumbjao da su posebno Liverpul i PSŽ bolji. Zvezda nikada ne sme ići ispod nekog nivoa, ne sme biti neko koga je lako pobediti – istakao je Dragan Džajić.

Kada je reč o reprezentacijama Dragan Džajić je pohvalio rezultate i istakao da su oni našli neku ‘žicu’ za razliku kod nas u Srbiji.

– Vi ste imali dve velike generacije, onu iz 1998. godine, koja je mogla da napravi i više i ovu. Koliko ćete još dugo tako moći, ne znam. U Srbiji takođe ima dobrih igrača. Vi imate kult, ali ne samo kult. Nije to samo „ja volim Hrvatsku pa ću zbog njega da poginem“. I ovde vole Srbiju. Negde ste našli pravu žicu, a koja je to… Ne zna niko – rekao je legendarni Džaja.

Govorio je Dragan Džajić i o Hajduku iz Splita koji je deceniju i po u senci Dinama.

– Sretao sam igrače Hajduka iz one moje generacije i pitao ih kako Hajduk nije u stanju da bude šampion države ili bar se suprotstaviti Dinamu. Neshvatljivo. Uz takav ambijent i ljubav prema klubu da ne možeš biti jak u hrvatskoj ligi, a posle u Evropi. A, znam kakvu publiku imaju – rekao je Dragan Džajić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter