0
ATP

FOTO: STARSPORT

PARIZ: Đoković u drugom setu ‘dodao gas’ i eliminisao Souzu

Objavljeno: 30.10.18 u 22:24

Na mestu gde je osvajao trofeje 2008., 2013., 2014. i 2015. godine najbolji srpski tenier krenuo je u pohod za povratak na prvo mesto ATP liste.

Prva prepreka ka tom cilju preskočena je večeras, a Novak je bio bolji od Žoaa Souze, kojeg je savladao rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:1.

Pored toga što je pri rezultatu 3:1 uspeo Souza da spasi tri vezane, a ukupno četiri brejk lopte, kada je na semaforu stajalo 4:1 delovalo je da će Srbin brzo završiti posao u ovom setu. Međutim naredni gem na svoj servis izgubio je bez osvojenog poena, što je ujedno i prvi brejk koji je još od US Opena doživeo. Nakon toga je njegov protivnik posle spašene dve brejk lopte stigao do 4:4. Pri rezultatu 5:5 Novak je uspeo da natera rivala da ne iskoristi brejk loptu, a posle 52 minuta igreu prvom setu i brejka osvojio ga je.

Drugi set apsolutno je pripao Srbinu, koji kao da nije želeo da provede više vremena na terenu od onoga koliko je morao. Veoma brzo on dolazi do dva brejka u ovom periodu igre, a Portugalac koji je trenutno 48. igrač na planeti prvi gem na svoj servis osvaja nakon pet izgubljenih. Kod rezultata 40:40 u sedmom gemu drugog seta, dve ‘prednosti’ rivala i sat i po vremena provedenih na terenu srpski teniser stigao je do trijumfa.

Ovo je i šesta pobeda iz isto toliko duela ova dva igrača, a naredni rivala Novaku u osmini finala biće Damir Džumhurom iz Bosne i Hercegovine, koji je juče eliminisao Stefanosa Cicipasa rezultatom 2:0, a pre toga u prvom kolu Petera Gojoviča istim rezultatom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter