0
Evropske lige

FOTO: YouTube/Printscreen

LOPETEGI: Nisam glup, uvek je teško kada se izgubi

Objavljeno: 28.10.18 u 20:15

Treneru Real Madrida Đulenu Lupetegiju nikako nije lako ovih dana, posebno nakon debakla od Barselone rezultatom 5:1 u ‘El klasiku’ španskog fudbala.

Već danima se priča o smeni na klupi madridskog ‘kraljevskog kluba’, a možda je ubedljiv današnji poraz od Barselone na Kamp Nou bio kap koja je prelila čašu.

To će pokazati naredni dani, možda čak i sati, a Lopetegiju nikako nije lako.

– Teško je, uvek je teško kad izgubiš, a posebno kad izgubiš od Barselone. Imam ipak osećaj da smo mogli da okrenemo utakmicu, imali smo šansu da izjednačimo… U drugom poluvremenu smo bili mnogo bolji nego u prvom, imali smo taj trenutak kad smo mogli da se vratimo, pogodili smo i stativu, ali kad se to nije desilo desila se nesreća, pa povreda, treći gol koji nam je oduzeo nadu… Na kraju, kazna je bila preterana – rekao je posle meča Lopetegi.

Real jeste početkom prvog poluvremena smanjio na 2:1 i imao nekoliko prilika da izjednači, poput šanse Benzeme, ali se u samom finišu sve raspalo.

Zato je sada je sav pritisak baš na Lopetegiju, jer već se spominje da je Antonio Konte na putu ka Madridu.

– Svi znamo kako funkcionišu stvari u svetu fudbala. Odgovornost je na kraju na treneru. Nisam glup. Ali ovde kad pobeđujemo – pobeđujemo zajedno. I kad gubimo – gubimo zajedno. I dalje verujem da je ovo samo rana faza sezone i da će Real na kraju imati šta da slavi… Ovo je težak trenutak, ali dovoljno sam jak da znam da možemo da okrenemo situaciju. Imam punu veru u ovu grupu igrača i nemojte da očekujete sada neki novi pristup od mene. Samo sam koncetrisan na to kako da ih podignem, jer i dalje verujem u njih – poručio je Lopetegi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter